Zivabowl, FATALNA KOMBINACIJA enostavne priprave, hranljivih sestavin in polnih okusov (poskusi ta res KUL sodobni obrok!)

Zivabowl je obrok, navdihjen z načeli tradicionalne kitajske medicine, ki te bo spremenil v energično žensko, polno zagona in moči, da opraviš vse, kar moraš v dnevu opraviti. Odlikuje pa ga še priprava v slogu čokolešnika, kar pomeni, da te do zdravega in hranljivega obroka loči le nekaj trenutkov časa. 

Zivabowl, FATALNA KOMBINACIJA enostavne priprave, hranljivih sestavin in polnih okusov (poskusi ta res KUL sodobni obrok!) (foto: PROMO) PROMO
28. 10. 2019

Ko imaš torej čas samo za hitro malico, a nujno potrebuješ uravnotežen obrok, nekaj, kar ti bo energijo dodalo, in ne odvzelo, saj je pred tabo še veliko izzivov, je Zivabowl definitivno optimalna izbira. Z dodatkom vode ali mleka po izbiri ga pripraviš v dveh minutah. Da ne govorimo o tisti možnosti, ko si noro zaželiš nekaj sladkega! Zivabowl bo pobožal tvoje brbončice kot prava sladica, le da po njej ne boš sto kilogramov težja, temveč lahka in lahkotna, polna življenja.

Osnovna sestavina so semena in oreščki, bogat vir zdravih omega maščobnih kislin, zato ugodno vplivajo na zbranost pri delu ali učenju. Mešanici pa je dodan tudi indijski trpotec, bogat z vlakninami, ki ugodno vpliva na delovanje črevesja. Vse glavne sestavine tako tvorijo hranljiv obrok, brez rafiniranega sladkorja, ki daje telesu tisto pravo energijo za delovanje.

Živina skleda je naložba v zdravje

Za obrokom Zivabowl stoji iskriva mlada podjetnica Živa Pogačnik. Za začetek nam pove, da sta jo že med študijem vse bolj in bolj zanimali azijska filozofija in tradicionalna kitajska medicina, zato je potem tudi opravila tečaj za prehransko svetovalko po načelih tradicionalne kitajske medicine.

Tradicionalna kitajska medicina jo je začela tako zelo zanimati, ker je zasnovana na preventivi, na zavedanju, da je zdravstvene težave lažje odpravljati, ko so te še majhne. »Že pred petimi leti sem začela razvijati obroke za posamezne sklope organov po načelih tradicionalne kitajske medicine, vendar takrat nisem bila zadovoljna z osnovo svojih hitro pripravljenih obrokov. Pred dvema letoma pa sem se zaradi polnih rok dela, ker je bila Nika še majhna in je bilo v službi zelo stresno, vsa izčrpana odločila poglobiti v načine dvigovanja nivoja energije. Tako sem med drugim naletela na keto dieto, njene protivnetne učinke, in tako se mi je posvetilo, kaj bo osnova mojih malic. V luči nadaljnjega raziskovanja in dejstva, da je v ozadju večine razširjenih kroničnih bolezni vnetni proces, sem želela imeti osnovne sestavine s protivnetnim učinkom, kot ga imajo na primer maščobne kisline omega 3,« pripoveduje Živa.

Tako je, kot še pove, Zivabowl črpal svojo zagonsko energijo predvsem iz zavesti, da morajo biti med hitro pripravljenimi obroki v ponudbi tudi taki, ki podpirajo naše zdravje, s sestavinami, ki delujejo protivnetno, če se želimo izviti iz začaranega kroga nekakovostne prehrane, epidemije kroničnih vnetij v obliki raznih kroničnih bolezni, polnih čakalnic in slabe kakovosti življenja …

Preprost kot čokolešnik, kaj pa okus?

Zivabowl je svojo zagonsko energijo črpal tudi iz želje, da bi Živa imela vedno pri roki zdrav obrok – ne glede na to, kako ji življenje prekriža načrte. »Ja, želela sem si obroka, ki bi ga lahko pripravila tako preprosto kot čokolešnik, vendar bi bil naložba v moje zdravje, bi me dejansko nahranil za optimalno delovanje in napolnil z energijo. Vem, da marsikdo kot jaz pogosto nima časa za pripravo zdravega obroka, zato mora biti obrok pripravljen hitro. Čas, ki ga vendarle imamo, pa lahko namenimo le uživanju v hrani.«

Na vprašanje, kaj je bil zanjo največji izziv, je Živa odgovorila je, da ji je bilo najtežje doseči dober okus, in to brez dodanih sladkorjev in ojačevalcev okusov, hkrati pa si je prizadevala ohraniti še pozitivne učinke izjemnih sestavin. »To sem dosegla predvsem z vztrajnim testiranjem razmerij med sestavinami,« pove Živa. 

Zivabowl na 100 načinov

Na policah lahko izbiraš med štirimi okusi obroka Zivabowl, to so malina, cimet, črni ribez in kakav. Pripraviš si lahko topel ali hladen obrok tako, da vsebini vrečke primešaš od šest do osem jušnih žlic tekočine po izbiri – izbiraš lahko med vodo, mlekom, jogurtom, rastlinskim napitkom, sladko smetano. Z dodatki po svojem navdihu pa si lahko vsak dan pripraviš čisto drugačno kombinacijo okusov, zato ni razloga, da bi se lahko obroka Zivabowl kdaj naveličala. 

Cosmo recept, povzet po Facebooku Zivabowl:

Mastne bombice za vse sladokusce

Vsebini vrečke Zivabowl kakav primešaj eno žličko kokosove maščobe ali kokosove smetane (po okusu lahko dodaš tudi eritritol in kakav) in oblikuj kroglice, polne zdravih maščob, vlaknin in antioksidantov.

Živa na koncu pogovora še doda, da se v obroku Zivabowl skriva več znanja, kot je morda videti na prvi pogled, zato izdelek potrebuje več razlage oziroma je treba o njem dodatno izobraziti potrošnike. »Uvrstitev Zivabowl med Sparovo osmerico projekta Štartaj Slovenija je bila ključna potrditev zame in hkrati potrditev, da je trg zrel in pripravljen več vložiti vase. Brez tako močne medijske podpore in odličnega posredovanja informacij pa mi verjetno sami ne bi uspelo prodreti.« 

Še več o Živinih obrokih Zivabowl boš izvedela tukaj. Poišči jih v kateri od 12 trgovin Interspar po Sloveniji!