Živa 2013 - plesni konec tedna v Ljubljani

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi konec tedna na Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa 2013, ki bo potekal od četrtka, 21. 11., do sobote, 23. 11., v Centru Španski borci v Ljubljani.

20. 11. 2013

Na festivalu, ki že od leta 1975 skrbi za razvoj slovenske sodobne plesne umetnosti in katerega ime je svojevrstni hommage Živi Kraigher, znani pedagoginji, koreografinji in dolgoletni voditeljici Oddelka za izrazni ples na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, si bomo letos ogledali 57 plesnih miniatur in pet plesnih predstav. Pripravili so jih najboljši mladi plesalci, na šestih regionalnih revijah plesnih skupin pa izbrala selektorica, plesalka in koreografinja Nataša Tovirac.

Živa bo tokrat na odru in v filmu plesala, utripala z besedo o plesu, iskala žensko v sebi in improvizirala.

Živa kot iz filma!

Festival Živa se bo pričel v četrtek, 21. 11., ob 19.00, z ogledom 14 plesnih miniatur pod skupnim imenom Vabilo in se ob 20.00 nadaljeval z ogledom petih plesnih filmov. Po otvoritvi festival bodo podelili priznanje JSKD za področje sodobnega plesa, listino Mete Vidmar, ki jo letos prejme mlada plesalka in koreografinja Urša Rupnik.

Oba dneva bo v preddverju Španskih borcev potekala tudi Plesna bolha, bolšjak, na katerem bo moč podariti, prodati, kupiti ali izmenjati plesne kostume, knjige o plesu, CD-je, plesne plakate in podobno. Prav tako bo ves čas festivala v Španskih borcih obratoval video kotiček, kjer bodo predvajani različni plesni filmi.

Vstopnice za ogled miniatur in plesnih predstav bodo na voljo pri blagajni Španskih borcev eno uro pred predstavo. Festivalska vstopnica za vse predstave znaša 10 evrov, vstopnica za eno predstavo pa 3 evre. Na dan otvoritve, 21. 11., bo ogled vseh predstav brezplačen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri