Zgodila se je Medulla - drugačen frizerki dogodek

Neodvisni nastopi Metoda Tasiča, Petre Blatnik Maček, Matjaža Šiške, Sanje Karasman in Tomaža Turka so postavili pomemben mejnik v razvoju frizerstva pri nas.

Zgodila se je Medulla - drugačen frizerki dogodek (foto: Klemen Razinger) Klemen Razinger
18. 2. 2015

V nedeljo, 15. februarja, je v Stari elektrarni v Ljubljani potekal dobrodelni frizerski show Medulla.

Projekt od frizerjev za frizerje, za katerem so skupaj zbrali 1.700 EUR, ki jih bodo namenjenili za pomoč mlademu bodočemu frizerju pri zaključevanju šolanja in projektu Botrstvo.

Medulla je na frizersko sceno vstopila z nadvse skrivnostnim videom, ki pa razen datuma in imen nastopajočih ni veliko razkril. Nihče ni točno vedel, kje in kaj sploh se bo zgodilo.

Ko je bilo razkrito, da bo vse skupaj potekalo v Stari elektrarni, ki že zaradi svoje arhitekture obeta nekaj drugačnega, se je zanimanje za Medullo le še stopnjevalo.

Medulla

Obiskovalci so na pustno nedeljo v Stari elektrarni nestrpno pričakovali začetek. Metod Tasič, Petra Blatnik Maček, Matjaž Šiška, Sanja Karasman in Tomaž Turk so združili kreativne ideje in pripravili enourno pašo za oči.

Medulla

Brez nepotrebnega govorjenja. Govorili so le lasje in spretni prsti frizerjev. Njihove vizije prihodnosti frizerstva so pospremile dimamična glasba in videoprojekcije.

Medulla

Svoj čar k nastopom je dodal tudi ambient Stare elektrarne oziroma nekoč Mestne elektrarne. Ko je ta konec 19. stoletja začela delovati, se je začel čas elektrifikacije, uvajanje novega in modernega.

Medulla

"Tudi Medulla je korak naprej in prispevek k razvoju slovenskega frizerstva," je povedala Nina Nagode, urednica revije Frizer.

Medulla

Pobudnik ideje, Tomaž Turk, pravi, da "Medulla povezuje frizerje, ki želijo deliti svoje ideje med sabo in z drugimi. Kreativa slovenskih frizerjev je pogosto videna v tujini, na tekmovanjih in raznih revijah, a kljub temu premalokrat opažena in predstavljena doma širši publiki. Prostor za neodvisno predstavitev jim ponuja Medulla."

Medulla

Druženje stanovskih kolegov se je nadaljevalo na zabavi ob desetletnici revije Frizer, kjer ni manjkala velika torta.

Si vedela?

Ime dogodka izhaja iz strukture lasa. Medulla je sredica lasa, ki je še ne raziskana in nevidna neznaka. Tudi nastopajoči so iskali nekaj novega, nevidenenega ...