Ženski vpliv na krizo - vpliv krize na ženske

Ta teden se bodo v Evropskem parlamentu vrstili dogodki v znamenju 8. marca, mednarodnega dneva žensk.

Ženski vpliv na krizo - vpliv krize na ženske (foto: shutterstock) shutterstock
5. 3. 2013

V sredo bo tako potekal seminar za novinarje na temo Ženske in ekonomska kriza, na katerem bodo evropski poslanci, strokovnjaki in novinarji izmenjali svoja mnenja o vplivih krize na ženske.

Okrogla miza

Ženski vpliv na krizo - vpliv krize na ženske

Okrogla miza o vlogi in položaju žensk v času ekonomske krize bo 8. marca ob 17. uri  v Kavarni Union v Ljubljani.

Svoje poglede o vlogi žensk v krizi bodo predstavile evropske poslanke dr. Romana Jordan (ELS, SDS), Zofija Mazej Kukovič (ELS, SDS) in mag. Tanja Fajon (S&D, SD) ter dve predstavnici različnih področjih javnega življenja, ki sta bili izbrani s seznama 50 najuspešnejših Slovenk v letu 2012 po izboru revije Ona: Anita Ogulin (Zveza prijateljev mladine) in dr. Jožica Mavčec Zakotnik (Center za krepitev zdravja in obvladovanje kroničnih bolezni).

Osrednja rdeča nit pogovora bo "Ženski vpliv na krizo - vpliv krize na ženske" v luči aktualnih evropskih in domačih dogajanj, ki postavljajo ženske na najodgovornejša mesta v boju proti krizi, kateri se tudi same ne morejo izogniti.

Okroglo mizo bosta povezovala Darja Zgonc in Boštjan Lajovic.

Seminar po predvajan tudi na spletu: europarl.europa.eu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri