Ženska z Downovim sindromom na naslovnici revije Lisa

Najbolj simpatična, a tudi aktualna, pronicljiva in drzna revija v Sloveniji je tudi tokrat upravičila svoj sloves. Lisa je postala prva slovenska revija, ki je na svoji naslovnici objavila žensko z Downovim sindromom.

21. 3. 2013

Medtem, ko v nas z vseh prodajnih mest z naslovnic zrejo (pogosto retuširane) podobe nadzemeljsko lepih ženskih obrazov in (popravljeno) popolnih postav, ki naravnost vabijo k nakupu tvojega najljubšega tednika ali mesečnika, si Lisa upa več.

naslovkaV seriji naslovnic, s katerimi Lisa že dobro leto sledi trendu ženskih revij, ki na svojih naslovnicah namesto prelepih modelov dajejo prostor tudi ženskam, ki jih poznamo, srečujemo in imamo radi praktično vsak dan, so bile tako majhne kot velike, ovalne, okrogle in koščene, skoraj popolne in nepopolne.

Danes, 21. marca, pa nas je na vseh prodajnih mestih revija Lisa pričakala z naslovnico, ki jo krasi simpatično dekle z Downovim sindromom.

In zakaj ravno danes?

Ker je 21. marec tudi dan Downovega sindroma!

Lisa brez predsodkov

"Downov sindrom je kromosomska motnja, ki jo povzroči dodaten 21. kromosom že ob oploditvi. Včasih so rekli, da se taki otroci rojevajo le starejšim staršem, ampak je tudi to stereotip. Danes imamo veliko staršev, ki so mladi, a se jim rodi otrok z Downovim sindromom. Morda gre tudi za posledico vpliva okolja," je za revijo Liso povedala Dr. Valerija Bužan, klinična psihologinja in direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič v Dragi pri Igu.

Vabimo te, da si več o svetu, ki tako zelo bogati, o osebah z Downovim sindromom in o njihovih vrednotah si lahko, prebereš v aktualni ediciji revije Lisa, prispevek je že na voljo tudi na spletnem portalu Lisa.si: