Ženska podpora druga drugi NI le MIT! Cosmo uredništvo je stopilo skupaj in delilo svojo zgodbo

Hej, ti! En prelep dan žena ti želimo! ❤️

Ženska podpora druga drugi NI le MIT! Cosmo uredništvo je stopilo skupaj in delilo svojo zgodbo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
8. 3. 2023

Ženske imamo ogromno moč in dobro vemo, kako jo izkoristiti - zato delamo skupaj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cosmopolitan Slovenija (@cosmopolitansi)

"Ali se tudi ti na neki točki ustaviš, ker potrebuješ pomoč, ob tem pa si nadvse želiš, da bi ti pomagala ženska, ki je že stopala po tej poti? To je nekaj čisto normalnega in čas je, da ženske stopimo skupaj!" je prepričana naša novinarka Živa.

Si že zasledila najnovejšo omejeno kolekcijo SISTERHOOD, ki jo izdaja znamka answear.LAB?

Pri answear.LAB so prepričani, da je sestrstvo moč. Sestrstvo je prihodnost! Answear.LAB dokazuje, da ženska podpora ni mit. Najnovejša omejena kolekcija SISTERHOOD, ki združuje svet mode, glasbe in umetnosti, slavi žensko prijateljstvo in solidarnost na več ravneh.

"Ženske si stojimo druga ob drugi, se podpiramo, pomagamo, navijamo ena za drugo in ne tekmujemo druga proti drugi. Razumemo, da gremo čez različne cikle in obdobja, pripomore k prijetnemu in varnemu delovnemu okolju, v katerem se lahko izrazimo in vsaka po svoje to predamo naprej našim bralkam," je dejala novinarka in urednica fotografije Nina.

Kot poudarjajo pri answear.LAB smo ženske kot sestre - hodimo z roko v roki. Po potrebi se spodbujamo, delimo skupne izkušnje, motiviramo druga drugo in se borimo: za skupne in lastne cilje, sanje, želje. To je vizija sestrstva, ki jo predstavlja omejena kolekcija Answear.LAB. Sestrstvo ali žensko bratstvo velja za protiutež tekmovalnosti, ki jo ženskam nalaga patriarhalna kultura. Sestrstvo je podpora in empatija. Na tem temelju lahko gradite odnose, ki izhajajo iz spoštovanja do drugih, pa tudi do sebe; ki ne kategorizirajo, ne ocenjujejo in ne kritizirajo.

"V omejeni kolekciji SISTERHOOD sem zase našla vedno trendi črne, usnjene mokasinke, srebrno torbico, ki dopolni vsak videz, in bombažen pulover v črni barvi s srebrnimi rožicami. Kot nalašč za praznovanje 8. marca, kajne? Dan, katerega lahko ženska ženski polepša s tem, da ji podari majhno pozornost kot je cvet, ali le s prijazno besedo ali objemom," je prepričana Živa.

Na takšnih pozitivnih odnosih med ženskami temelji sestrstvo. Ni nujno, da ste v krvnem sorodstvu, da bi se lahko imenovale 'sestra', temveč lahko kljub temu pokažete solidarnost, skrb in pomoč druga drugi. 

V katero barvo se boš zaljubila tokrat?

Answear.LAB razume, da lahko s svojim stilom brez besed izraziš, kdo si. Zato boš v kolekciji SISTERHOOD našla veliko referenc in skritih simbolov, ki se nanašajo na sestrstvo.

  • Rožnata barva - vodilna barva kolekcije simbolizira brezpogojno ljubezen in razumevanje, ki bi ju ženske morale imeti druga do druge. Rožnata je romantična in intimna hkrati, v psihologiji barv pa je znak upanja - daje občutek, da bo vse v redu. Rožnata je tudi paradna barva feministične oblikovalke in modne ikone Else Schiaparelli, katere delo je navdihnilo oblikovalce Answear.LAB.
  • Spremljata ga pomirjujoča modra barva džinsa in futuristična srebrna, ki se nanaša na prihodnost in sfero naših sanj. Sijajni niso le privlačni okraski na kavbojkah in kombinezonih iz džinsa ali nakitu, ki dopolnjuje stilizacije, temveč tudi oblačila: srebrne bomber jakne, motoristične jakne, topi in krila. 
  • Pomembna točka kolekcije so majice in puloverji s potiskanimi kolaži, ki jih je ustvarila Ania Glik - nadarjena poljska umetnica, ki je sodelovala z največjimi modnimi hišami. Ania Glik je posebej za Answear.LAB ustvarila serijo šestih digitalnih kolažev s slogani, ki izražajo moč sestrstva. Simboli sestrstva, kot so stisnjene ženske roke, se tu pojavljajo poleg sloganov "STAND BY YOUR SISTER", "SISTERHOOD GIVES YOU POWER" ali "HELP ONE ANOTHER IS PART OF SISTERHOOD RELIGION". Naj se to sporočilo o moči sestrstva prenaša daleč naokrog!

"Zaradi narave svojega dela se mi včasih zna zgoditi, da iz pisarne tečem na različne dogodke, zato sem izbrala štiri kose iz kolekcije, ki jih lahko uporabim tako za bolj vsakdanje kot tudi za formalne priložnosti. Pri kolekciji SISTERHOOD mi je še posebej všeč, da lahko vsaka ženska najde kose, ki ustrezajo njenemu slogu, pa naj bo ta bolj drzen in barvit ali pa umirjen in sproščen, in to, da je ustvarjena z mislijo na ženske in vezi med njimi!" je dejala Lejla, naša social media manager.

Kampanja SISTERHOOD je večdimenzionalna, saj povezuje ženske, ki so angažirane, polne moči in se vsakodnevno podpirajo.