Želiš uspeti na Instagramu kot Chiara Ferragni? Potem potrebuješ tole!

Želiš postati prava Instagramerka? Potem potrebuješ novi Huawei P30 PRO, ki so ga predstavili konec marca v Parizu in s katerim boš lahko pozabila na vse Instagram in Lightroom filtre. Predstavitve smo se udeležili tudi mi in preverili, kaj prinaša nova serija telefonov Huawei P30.

Želiš uspeti na Instagramu kot Chiara Ferragni? Potem potrebuješ tole! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 3. 2019

Huawei s telefoni serije P30 premika meje fotografije!

Huawei je na ekskluzivni prireditvi v pariškem kongresnem centru predstavil pametna telefona Huawei P30 in Huawei P30 Pro. Predstavnika Huaweijeve serije P, v kateri so tradicionalno telefoni z naprednimi kamerami, sta opremljena z inovativnim tipalom SuperSpectrum, novim tipalom za zaznavo globine, objektivom z večkratno optično povečavo ter s stabilizacijo slike podprto z umetno inteligenco (AIS).

S temi revolucionarnimi tehnologijami Huawei P30 in Huawei P30 Pro zajemata revolucionarne fotografije in video posnetke v vseh pogojih.

"Serija Huawei P30 predstavlja največji preboj po desetletjih razvoja digitalnih fotoaparatov; preoblikovala bo pravila in dojemanje mobilne fotografije. Inovacije, kot sta slikovno tipalo Huawei SuperSpectrum in leče SuperZoom nam omogočajo, da premaknemo meje mobilne fotografije in videa prek meja, ki so bile dolgo nedosegljive," je na predstavitvi povedal Richard Yu, predsednik uprave Huawei Consumer BG.


Richard Yu v trenutku, ko je svetu v pariškem kongresnem centru pokazal novo serijo telefonov Huawei P30.

Fotografije, ki so vedno profesionalne kakovosti

Serija Huawei P30 bo spremenila pričakovanje uporabnikov o mobilni fotografiji.

Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen s popolnoma novim sistemom štirih kamer Leica. Ta vsebuje glavni objektiv s tipalom Huawei SuperSpectrum in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv s tipalom z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik, globinskim tipalom ToF ter prednjo kamero ločljivosti 32 milijonov pik, ki bo snemanje selfijev dvignila na novo raven.

Bistveni premik v tehnologiji tipala v kombinaciji s Huaweijevo optično stabilizacijo slike, stabilizacijo s pomočjo umetne inteligence ter široko zaslonko (f/1.6) na telefonu Huawei P30 Pro zagotavlja izjemno fotografsko in video izkušnjo v širokem spektru snemalnih in svetlobnih pogojev, vključno s pogoji izredno slabe svetlobe, rezultat pa so jasne fotografije z več podrobnostmi in barvami.


Povsem neobdelana fotografija, posneta ob jutranji zori s Huawei P30 PRO.

Huaweijeva kamera ToF sprosti domišljijo. Edinstveno tipalo pametnega telefona Huawei P30 Pro ocenjuje globino polja. Zaradi natančnih meritev razdalje do predmetov v prizoru je mogoča simulacija več nivojske zameglitve (učinek bokeh). Funkcija super portreta pa zajeme najmanjše podrobnosti, kot so posamezni prameni las. Z združevanjem podatkov o globini in sposobnostjo programskih algoritmov pametni telefon posname izjemne slike z razpršenim ozadjem in poudarjenim objektom fotografije v vsakih pogojih.

Huaweijeva umetna inteligenca (AI) pa uporabniku pomaga, da združi vse to v popolnem posnetku. Prednja in zadnje kamere lahko zajamejo zaporedje več fotografij, ki jih umetna inteligenca združi v popolno fotografijo z visokim dinamičnim razponom (HDR+) ter tako prepreči, da so deli fotografije premalo ali preveč osvetljeni.

Premikanje meje mobilnega videa ...

Pametni telefoni serije Huawei P30 imajo kamero kinematografskih zmogljivosti, ki uvaja dobo snemanja mobilnega videa studijske kakovosti. Tipalo Huawei SuperSpectrum omogoča spektakularno zajemanje video posnetkov pri šibki svetlobi, zato so nočni posnetki svetlejši in polni podrobnosti.


Zgornja fotografija je nastala na dan predstavitve novih Huawei aparatov serije P30. Kaj ni fantastična?

Rezultat Huaweijeve optične (OIS) in z umetno inteligenco podprte stabilizacije slike (AIS), ki delujeta pri vseh nastavitvah snemanja videa, pa so popolni in enakomerni posnetki. Poleg tega objektiv SuperZoom omogoča jasne bližnje posnetke, medtem ko z umetno inteligenco podprt urejevalnik videa omogoča dodajanje glasbe in posebnih učinkov, kar pametne telefone serije Huawei P30 spremeni v mobilni video produkcijski studio.

Dva pogleda sta boljša kot eden. Huaweijeva funkcija dveh pogledov (Dual-View) tako omogoča sočasen zajem dveh perspektiv istega prizora s sočasno uporabo več kamer. Serija telefonov Huawei P30 zagotavlja popoln pogled na prizor, medtem ko snemamo posnetek objekta od blizu, s čimer sproti nove in zanimive možnosti snemanja videa.

Dediščina osupljivega oblikovanja

Pridobivanja navdiha iz narave in tehnologija za doseganje osupljivega dizajna in lepih barv.

Površinski dizajn pametnih telefonov serija Huawei P30, obdelan z devetimi barvnimi premazi, je navdihnjen z edinstveno barvno paleto in nedotaknjenim videzom solin. 6,47-palčni (16,44 cm) Huawei P30 Pro in 6,1-palčni (15,5 cm) Huawei P30 sta na voljo v barvi dihajočega kristala (Breathing Crystal), jantarjevega sončnega vzhoda (Amber Sunrise), severnega sija (Aurora), biserno bele (Pearl White) in črni


Na test smo dobili Huawei P30 PRO v barvi dihajočega kristala. Zelo nam je všeč? Katera barva pa tebe najbolj navduši?

V Sloveniji so na voljo tri: barva dihajočega kristala, barva severnega sija in črna.

Zaslon Dewdrop polne HD plus razločljivosti (2340 x 1080) ima majhno zarezo oblike kapljice rose, ki zagotavlja kar največjo površino zaslona. Pod zaslonom, ki je skoraj brez robov, je čitalec prstnih odtisov, ki omogoča hitro in varno preverjanje pristnosti uporabnika. Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen tudi z zvočno tehnologijo Acoustic Display, ki zaslon spremeni v 'membrano zvočnika'.

Sočasno s predstavitvijo dveh novih telefonov, je Huawei predstavil tudi pametni uri Huawei Watch GT Active in Elegant, ki ju odlikuje dolgo trajanje baterije, brezžične slušalke Huawei Freelace , ki podpirajo Huaweijevo tehnologijo HiPair za hitro povezavo in polnjenje ter Huawei X Gentlemonster Eyewear, nova pametna očala izdelana v partnerstvu s podjetjem Gentle Monster.

Cena in razpoložljivost

Pametna telefona Huawei P30 in Huawei P30 Pro sta v Sloveniji na voljo od 27. marca dalje.

Huawei P30 je na voljo v različici s 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB notranjega pomnilnika, Huawei P30 Pro pa v različici s 6 GB in 128 GB notranjega pomnilnika ter v različici z 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB notranjega pomnilnika. Cena Huawei P30 v prosti prodaji znaša 699,99 evra, cena Huawei P30 Pro pa 899,99 oziroma 999,99 evra.

Pripravila: Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: Ajda Hovnik Plešej, Profimedia in promocijsko gradivo