Kolagen shot (Gaia Naturelle): vse za mladosten videz kože, čvrste nohte in sijoče lase v enem!

Le katera ženska si ne želi večno mladostnega videza, čudovitih in negovanih las ter čvrstih nohtov?

Kolagen shot (Gaia Naturelle): vse za mladosten videz kože, čvrste nohte in sijoče lase v enem! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
22. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Če spremljaš projekt Štartaj Slovenija, si za Kolagen shot od Gaia Naturelle zagotovo že slišala, danes pa ti predstavljamo obraz, ki se skriva za tem slovenskim produktom!

A najprej naj ti na kratko predstavimo, kaj Kolagen shot sploh je.

Gre za prehransko dopolnilo za mladosten videz kože, čvrste nohte in sijoče lase.

Omogoča priročen vnos kolagena, hialuronske kisline, MSM-ja in vitaminov za ohranjanje mladostnega videza in vitalnosti. Uporaba je preprosta. Dopolnilo ima okus granatnega jabolka. Prvi učinki so opazni že po nekaj tednih jemanja.

Ker pa vsi, ki podpiramo slovensko, prav tako radi vemo, kdo se skriva za produktom, ti danes predstavljamo ustanoviteljico Anjo Bordon, ki te bo s svojo zgodbo zagotovo prepričala, da tudi ti preizkusiš Kolagen shot.

Je to vaša prva izkušnja z inovativnim podjetništvom ali imate za seboj že kakšen startup projekt?

Končala sem študij živilske tehnologije na biotehniški fakulteti, tako da bi se lahko reklo, da že od konca študija delujem v svojem poklicu. 7 let sem bila zaposlena kot razvojni tehnolog prehranskih dopolnil, po končanem porodniškem dopustu po rojstvu 3. otroka pa sem ostala brez zaposlitve. Moj tretji otrok je bil dokaj nezahteven, tako sem imela že v času porodniškega dopusta dovolj časa, da ugotovim, kaj bo moja naslednja služba.

Popolnoma brez znanja podjetništva sem se leta 2016 in 2017 udeležila kar nekaj podjetniških izobraževanj ter startup vikenda v Javnem Zavodu Cene Štupar – CILJ in v Kikštarterju – Kreativna industrija Kamnik, kjer sem s svojo idejo tudi zmagala. Po zmagi so me podjetniki kamniškega podjetniškega kluba povabili na pogovor, in tako sem dobila tudi ponudbo za investiranje v moje podjetje.

Spominjam se, da sem rekla, da bom odprla s. p., gospodje pa so povedali, da v s. p. žal ne morejo investirati, lahko pa v d. o. o.

Nesigurna vase sem jih tudi vprašala, zakaj bi sploh investirali v "zeleno" podjetnico, odgovor je bil: »Zato, ker oddajaš energijo, da bo to šlo!«

Tako sem imela dovolj motivacije in sredstev, da sem julija 2017 končno odprla svoje podjetje in v svojo ponudbo s pridobitvijo zagonskih sredstev vključila tudi prehransko dopolnilo Kolagen shot.

Kaj je bil vaš navdih za zasnovo produkta, po katerem vas bo kmalu poznala vsa Slovenija?

V času, ko sem morala zaradi bulimije preusmerjati misli iz destruktivnih v konstruktivne, sem si našla hobi, izdelovanje kozmetike. Zaradi motnje hranjenja, treh nosečnosti in mnogo neprespanih noči tudi zelo dobro vem, kako je, ko je telo podhranjeno hranil, zato sem že več let ves čas uživala tudi različna prehranska dopolnila in hitro opazila njihove pozitivne učinke na moje telo.

Zato lahko rečem, da v prehranska dopolnila "verjamem". Dolgo sem si vsako jutro sama mešala kolagen in MSM, uživala kapsule vitaminov in mineralov, potem pa mi je nekega dne na misel prišlo, da bi bilo super imeti prehransko dopolnilo vse v enem. Na pomoč sem poklicala brata, saj je zaposlen kot razvojni tehnolog v proizvodnji prehranskih dopolnil, skupaj sva našla rešitev in nastal je Kolagen shot

Ste se pozanimali, ali na trgu morda že ne obstaja kaj podobnega?

Zaradi lastne izkušnje ter moje prejšnje zaposlitve, spremljanja oglaševalcev na družbenih omrežjih in raznih skupin na Facebooku zelo dobro vem, da je poraba in zavedanje o koristnosti prehranskih dopolnil v porastu.

Kolagen je najbolj "zastopana" beljakovina v človeškem telesu in predstavlja 30 % vseh beljakovin, ki so prisotne v organizmu, in kar 70 % beljakovin, ki sestavljajo kožo. 

Zame je dovolj zgovorno dejstvo, da naše telo po 20. letu samo ne proizvaja več toliko kolagena kot v mladosti in ga je zato dobro nadomeščati, sicer nam vidni (in na zunaj nevidni) znaki staranja ne uidejo. Poleg tega sem po 30. letu tudi sama začela opažati spremembe na svojem telesu, zato je bil "anti-aging" produkt zelo na mestu tudi zame. :)

Na trgu obstaja kar nekaj prehranskih dopolnil s kolagenom, sama pa sem želela nadgradnjo podobnih produktov, zato so v Kolagen shotu združene vse sestavine, ki kakorkoli pripomorejo k bolj mladostnemu in vitalnemu videzu celotnega telesa. Najprej sem nujno želela združiti 2 sestavini, ki dokazano vplivata na stanje kože, las in nohtov, to sta kolagen in MSM. Dodali pa smo jim še vitamine in minerale, ki pripomorejo k temu, da telo samo tvori več kolagena kot sicer.

Moje prvo naročilo Kolagen shota je bilo majhno. Vedela sem, da je produkt odličen in daje rezultate, saj je to potrdilo kar nekaj mojih ''testnih zajčkov''. Vseeno sem se zavedala tudi svoje "majhnosti" oziroma pomanjkanja oglaševalskega znanja ter nizkega proračuna za oglaševanje. Na moje veselje se je produkt hitro začel prodajati od ust do ust, dogajali so se ponovni nakupi, tako da smo kmalu lahko izvedli dosti večjo proizvodnjo.

So vas prijatelji, znanci in bližnji pri snovanju projekta podpirali ali so imeli zadržke in pomisleke?

Pomembna mi je bila podpora partnerja Mihe in sodelovanje brata pri izvedbi proizvodnje. Na druge se nisem prav dosti ozirala oziroma niti nisem spraševala za mnenja. Večinoma sem ob odprtju podjetja dobivala pohvale, predvsem v smislu: »Vsa čast, da si naredila tak produkt in se podala v podjetništvo ob treh majhnih otrocih.«

Sama se včasih slabo cenim, zato se mi moj korak v podjetništvo ni zdel nič kaj nor, tako kot so to videli nekateri moji prijatelji. Zato pohvale občasno nisem jemala kot pohvale, saj so v meni na trenutke zbujale strah pred neuspehom. Bom res zmogla usklajevati posel in družinsko življenje? Na srečo sem z otroki in vsem, kar prinaša s sabo lastno podjetje, tako zelo zaposlena, da za strah in razmišljanje o problemih zdaj niti ni prav dosti časa. Sem pa izjemno hvaležna za mojega Miho in njegova starša, saj ob moji odsotnosti odlično poskrbijo za najine otroke. 

Katera faza realizacije projekta od izvorne ideje do postavitve na trg se vam je zdela najbolj zahtevna?

Pravzaprav mi je bil najtežji marketinški del. V celoti sem se posvetila prodaji prek spleta in Facebooka, kar je pomenilo, da sem s tem v veliki meri izpostavila sebe. Dolga leta bulimije so mi odvzela veliko samozavesti in zaupanja vase. Ko mislim, da sem nesamozavest že popolnoma pustila za sabo, me še vedno dostikrat popolnoma nepomembna stvar močno prizadene.

Poleg tega Kolagen shot ni produkt, ki bi nudil gurmanski užitek, ampak produkt, ki daje rezultate, in pri nekaterih posameznikih včasih ni dovolj le 20 dni uporabe, da bi se učinek pokazal navzven.

Vsi bi radi viden rezultat takoj. Če ga ni, se pojavi slaba volja in včasih tudi kakšna obtožba, da zavajam kupce z neresničnimi trditvami o izdelku. Če bi me ljudje malo bolje poznali, bi vedeli, da se nikoli ne bi izpostavila z nečim, kar ne deluje.

Sicer pa poskušam vse odzive jemati pozitivno. Vedno je na mestu vprašanje: kaj je dobrega v tem, pa tega še ne dojamem? Vem in verjamem, da je v popolnoma vsaki stvari, ki se nam v življenju zgodi, nekaj dobrega. Nekaj, kar nas naredi boljše. In vem, da tudi z negativnimi opazkami samo rastem. Jaz in moje podjetje.

Poleg tega sem se v letih zdravljenja bulimije naučila, da že ob zaznavi depresivnih misli takoj ukrepam. Zaradi bolezni sem spoznala mnogo različnih tehnik, s katerimi si lahko pomagam, ko misli niso samo pozitivne. Tek, sprehodi z otroki v naravo in vse tehnike Access Counsciousnessa me vedno spravijo v dobro voljo in mi dajo nov zagon.

Kako vidite uvrstitev vašega produkta med Sparovo osmerico v Štartaj Slovenija?

Za moje podjetje je Štartaj Slovenija pravljica, zame osebno pa ob toliko dogajanja trenutno tragikomična drama. :) Malo heca z nekaj resnice.

Mislim, da še nisem čisto dobro dojela, da je moj izdelek na Intersparovih policah na posebnem mestu, med osmerico izdelkov Štartaj, Slovenija. Počasi mi postaja jasno, kaj to pomeni za prepoznavnost moje blagovne znamke in z vsakim dnem raste hvaležnost do vseh ustvarjalcev oddaje. Njihova pomoč je res vsestranska.

Priznati moram, da si nisem predstavljala, kako velik je ta projekt in kako bo vplival name. V delu in dogajanju sem vedno uživala, to me pravzaprav polni z energijo. Bulimija me je naučila, da svoje misli in občutke povem na glas, saj je to mnogo boljši način izražanja kot zapiranje vase, nažiranje s hrano in gledanje v wc školjko, kot sem to počela včasih. Zato je moj odziv vedno iskren in upam, da vsi ustvarjalci oddaje čutijo hvaležnost za ves trud in energijo, ki so jo vložili vame. Njihov odnos ni samoumeven − iskrena hvala!

Več o Anji in njenem izdelku lahko najdeš tu:

www.gaianaturelle.com

https://www.facebook.com/gaianaturelle.kolagenshot/

https://www.instagram.com/gaianaturelle/

Nekaj o kolagenu, da bo tvoja odločitev za nakup še lažja:

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja približno 75 % naše kože. Če ga telo proizvede dovolj, je koža elastična, sijoča, lasje močni in lepi ter nohti čvrsti.

Skrbi za prožnost sklepov, za vzdrževanje mišične mase, krepi pa tudi vezi in kite. Po 20. letu starosti začne sinteza kolagena v telesu upadati, vsako leto pade za približno 1,5 %, torej se njegova vsebnost do 45. leta zmanjša za več kot 35 %. Zunanji učinki tega procesa so večja izraženost gub, drobnih linij in suhost kože, krhkejši nohti, suhi lasje brez sijaja in boleči sklepi.

Z uživanjem kolagena (daljše časovno obdobje) ohranjamo vitalnost telesa in mladosten videz. Poleg kolagena Kolagen shot vsebuje tudi MSM, mineral lepote, ki skrbi za naravno produkcijo kolagena in keratina, vitamin C, ki pomaga pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože, vitamina B6 in E, biotin ter cink, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.

Kolagen shot je priročen za uporabo, saj vsak dan spiješ samo eno (priloženo) merico, ki je ni treba predhodno pripravljati. Dopolnilo ima odličen okus po granatnem jabolku, slajeno je s sladili ter je brez sladkorjev in maščob.

Podpri Anjo Bordon tudi ti, in sicer z nakupom v megamarketih Interspar ter ogledom oddaje na POP TV. #startajslo