Že 14. akcija zbiranja starega papirja za živali!

29. 9. 2014
Že 14. akcija zbiranja starega papirja za živali! (foto: Aleš Vaupotič)
Aleš Vaupotič

Na Svetovni dan varstva živali Društvo za zaščito živali Ljubljana že 14. organizira akcijo zbiranja starega papirja za živali!

V soboto, 4. oktobra 2014, med 8. in 18. uro obišči akcijo zbiranja papirja na parkirišču Centra Vič v Ljubljani (Jamova 105). Obiskala boš lahko stojnico, ki bo ponujala zanimive izdelke in v zabojnik oddala star papir – prav vsak list šteje!

Zakaj?

  • S tem pomagaš naravi,
  • osrečiš živali v oskrbi društev, ki jim je zbiranje namenjeno,
  • preživiš nekaj uric s svojimi bližnjimi v zabavnem druženju,
  • si na stojnici »Nakupi iz srca« kupiš kaj lepega,
  • pobožaš katerega izmed mnogih kosmatincev, ki bodo zbrano druščino na akciji obiskali,

Del sredstev bo tudi letos namenjen društvu Mačjelovka in njihovi ekipi TNR Team Slovenija za projekt sterilizacije in kastracije v državah na balkanu.

Društvo za zaščito živali Ljubljana je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija.

Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevajo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušajo doseči z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušajo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč. Od leta 2002 imajo tudi status društva, ki deluje v javnem interesu. Društvo je vpisano v razvid prostovoljskih organizacij. Financira se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin, namenitve 0,5 % dohodnine in iz prihodkov od prodaje izdelkov.

Vizija Društva za zaščito živali Ljubljana je omogočiti vsem živalim dostojno življenje brez trpljenja. Temelji na zavedanju, da so živali, s katerimi sobivamo, čuteča bitja z vrstno specifičnimi potrebami, ki jih moramo upoštevati in spoštovati.

Foto: Aleš Vaupotič

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ