Zavetje - ko skrivnost uničuje ljubezen

Katie Feldman prispe v obalno mestece Southport v Severni Karolini, da bi si ustvarila novo, mirno življenje.

10. 4. 2013

Najame kočo v gozdu in začne delati kot natakarica v obalnem lokalu. Trudi se, da ne bi izstopala. Toda čepravse je obdala z visokimi čustvenimi zidovi, jo pritegnejo pristna toplina in skrbi tesno povezanega mesteca, zlasti ovdovelega lastnika lokalne trgovine Alexa in njegovih dveh otrok.

Ko se Katie počasi spet nauči zaupati ljudem, se postopno odpira ljubezni, ki ji jo dajejo Alex in otroka. Ampak nič ni tako preprosto, kot se zdi. Znova najdeno srečo ogroža strahotna skrivnost iz prejšnjega življenja. Ko se v mestu pojavi skrivnostni neznanec in začne spraševati o njej, se zdi, da preteklosti ne bo mogla uiti. Katie sklene narediti vse, da bo obvarovala novo življenje.

Nov začetek Nicholasa Sparksa

Zavetje označujejo kot začetek novega poglavja v bogati karieri Nicholasa Sparksa, ki se že lahko pohvali z več kot desetimi knjižnimi uspešnicami in vrsto filmskih adaptacij, med katerimi so Ljubezen v steklenički, A Walk to Remember, The Notebook, Nights in Rodanthe, Dear John in The Lucky One.

Severna Karolina kot prizorišče dogajanja in prefinjeno spletena romanca sta značilna za njegova dela, tokrat pa je vpletel tudi kanček skrivnosti in akcije ter tako ustvaril napet triler, spleten okoli nežne ljubezenske zgodbe.

Da bi zgodba delovala čim pristneje, je švedski režiser Lasse Hallström od igralcev zahteval, naj ključne prizore improvizirajo. Tako jim je omogočil, da so se povsem poglobili v svoje like in dogajanje začutili, niso samo interpretirali napisanih besed.

V končni različici filma tako vidimo splet napisanih prizorov in improvizacije, kar omogoča, da se gledalec laže poistoveti z liki in dogajanjem. Zgodba se ga dotakne in vzbudi močna čustva.

V filmskem poslu je dokaj nenavadno snemati v kraju, kjer se dogaja zgodba. Najpogosteje vtis mesta ustvarijo s posnetki iz različnih krajev, med katerimi je dejanska lokacija samo delno prisotna, in studijskimi kulisami. Ker pa je Southport tako toplo in prijazno mesto, so hoteli vso zgodbo začiniti z vzdušjem, ki ga preveva.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri