Zato moraš januarja nujno na detox

Si si tudi ti konec decembra zaželela, da bi se december in vsa norišnica okoli njega čim prej zaključil? Si tudi ti pridobila kilograme zaradi vseh nezdravih pojedin? Čas je za detox!

Zato moraš januarja nujno na detox (foto: shutterstock) shutterstock
23. 1. 2018 | Promocijsko sporočilo

Priznaj, bilo je res super, mize so bile polne hrane, nazdravila si z družino in s prijatelji, a januar je prehitro prišel in s tem prvi šoki. Zredila si se, največ si pridobila v trebuh, kilogrami pa tudi po prvih 2 tednih nikakor ne moraš izgubiti. Čas je za detox!

Kdaj veš, da potrebuješ detox?

December velja za enega najhujših mesecev, vsaj s stališča naših jeter. Dnevi praznovanj, pitja alkohola, uživanja mastne in slane, celo predelane hrane, zapovrh pa še pomanjkanje rekreacije, terjajo davek na jetrih.

Če sklepamo po statistikah, samo za božično večerjo pojemo 2,5-krat preveč kalorij od priporočene dnevne količine. Zato ni čudno, da si se zredila.

Da so tvoja jetra preobremenjena, ti bodo to sporočila na različne načine. Od pogostih glavobolov, utrujenosti, pridobivanja kilogramov, zlasti v spodnji del trebuha, počasne prebave in pa do nečiste kože so znaki, s katerimi ti jetra sporočajo, da je bilo decembra dovolj. Preveč.

Zato moraš na detox.

Kaj boš dosegla z detoxom?

Odgovor je preprost – znebila se boš toksinov, ki si jih decembra vnesla v telo. Če te to ni prepričalo, te bo zagotovo dejstvo, da toksini vplivajo na zmanjšano moč kurjenja maščob. Zaradi njih so se ti nabrale maščobice okoli trebuha, zaradi njih imaš tako slabo prebavo in zaradi njih si nenehno utrujena.

Prej, ko jih boš izločila, prej se boš lahko poslovila od trebuščka in izgubila decembrske kilograme.

Je tvoj apetit podivjal?

Nagrajena boš s pospešenim metabolizmom, topljenjem zaloge maščob, ki se je nabrala decembra, poleg tega pa boš umirila svoj podivjan apetit. Detox bo pozitivno vplival tudi na tvoje počutje in razpoloženje.

Če imaš težave s prebavo, se lahko zahvališ obremenjenim jetrom. Z detoxom boš znova pospešila prebavo, končno pa se boš tudi poslovila od napihnjenosti. Trebuščka ti na pomlad ne bo treba skrivati pod temno majico!

Zdaj pa je čas za akcijo! Predstavljamo ti top 4 živil in pijač, s katerimi boš pospešila izločanje strupov in v celoti razstrupila svoje telo, hkrati pa bodo tudi tvoji zavezniki za zdravo hujšanje.

Pegasti badelj

Za pegasti badelj lahko mirne vesti rečemo, da je alfa in omega razstrupljanja. Ta sredozemska rastlina je odlična za detox, saj krepi celično steno jeter in hkrati preprečuje vstop strupom v celico. Prispeva pa tudi pri obnovi jetrnih celic in lovi nevarne proste radikale. Najdeš ga v obliki kapsul, čaja in semen.

Zeleni čaj

Ta čudovit čaj ne potrebuje posebne predstavitve. Zeleni čaj je poln antioksidantov, ki pomagajo pri sproščanju prostih radikalov iz tvojega telesa še preden lahko naredijo škodo. Prav zato mora biti zeleni čaj visoko na tvojem seznamu za razstrupljanje telesa.

Olivno olje

Tudi tvoji notranji organi potrebujejo lubrikant. To olje velja za prvovrstno orožje pri razstrupljanju telesa. In kar je še najboljše, že 1 žlica na dan te bo pripeljala tudi do izgube kilogramov. Skupina žensk, ki so jo leta 2010 spremljali raziskovalci, študija pa je objavljena v Journal of Women's Health je izgubila kar 5% več kilogramov, kot tista, ki ni uživala 1 žlice olivnega olja dnevno.

Ingver

Vroč, še bolj vroč – ingver! Ta korenina, katere moč so prepoznali že 2.000 let nazaj, bo poskrbela za popoln detox. Pospešil bo izločanje toksinov iz tvojega telesa in dal celovito podporo tvojim jetrom.

Pospešil bo tvojo prebavo in cirkulacijo, poleg tega pa bo pospešil tudi potenje, tako da boš hitreje kurila maščobe. Njegovi detox učinki bodo vidni na celem telesu.

Izvedi detox trik: eden od najboljših in najučinkovitejših načinov za detox je ingverjev čaj. V vrelo/toplo vodo daj 2 čajni žlici ingverjevega prahu oziroma 5 rezin sveže narezanega ingverja. Spij in uživaj v učinkih!