Zaposlitveni in podjetniški dnevi mladih na študentski areni

Največja brezplačna izobraževalna prireditev za mlade Študentska arena bo od 21. do 23. oktobra 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poskrbela za prijetno druženje, slikovito sejemsko mesto, več kot 60 izobraževalnih dogodkov, podjetniške priložnosti, zabavo, urbane športe in kulturne poslastice.

www.dobimo.se (foto: Aktiviraj se) Aktiviraj se
17. 10. 2014

Dogodek že drugo leto poteka pod geslom Aktiviraj se!, s katerim organizatorji želijo poudariti naj mladi že v času šolanja in študija gradijo na svoji karieri, neformalnih izkušnjah in pridobitvi številnih informacij. Letošnja novost so Zaposlitveni dnevi mladih, ki jih pripravlja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS in festival selfijev #selfijada.

IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

Izobraževalni program bo že tradicionalno dal velik poudarek zaposlovanju mladih.

Karierni centri UNI LJ bodo svetovali o tem, kaj lahko mladi postorijo glede svoje zaposlitve že v času študija, Trenkwalder bo predstavil, kako si mladi lahko zgradijo poslovno mrežo ali celo najdejo zaposlitev s pomočjo družbenih omrežij, agencija Adecco bo predstavila, kako postati čim bolj zanimiv kandidat/-ka za najboljša podjetja na trgu. Zavod Nefiks pripravlja dogodek P.R.A.V.I., namenjen spoznavanju delodajalcev in mladih iskalcev zaposlitve, v okviru katerega bodo potekali tudi karierni zmenki. Zavod Ypsilon bo predstavil mentorski program Uči se od najboljših, Simbioza Genenesis pa bo predstavila spletno predstavitev, namenjeno iskanju zaposlitve. Kako se ustrezno pripraviti na razgovor in kako ga čim bolje izpeljati pa bosta predstavili strokovnjakinja za videz Lea Pisani ter mediatorka in izkušena svetovalka Alenka Vidic.

ZAPOSLITVENI DNEVI MLADIH

V okviru sejemskega mesta bodo potekali tudi Zaposlitvenih dnevi mladih, v okviru katerih bodo mladi lahko pridobili številne informacije o možnostih zaposlitve, e-storitvah pri načrtovanju kariere, predstavljena jim bo Europass dokumentacija, pa tudi splošni pogoji za pridobitev in nadaljnje prejemanje štipendij, vse vrste štipendij doma in v tujini ter pravice prekernih delavcev.

Zaposlitveni dnevi mladih bodo potekali na skupnem razstavnem prostoru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Centrom RS za poklicno izobraževanje, Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije ter društvom Gibanje za dostojno delo in socialno družbo.

EVROPSKO POPOLDNE TER DELO IN ŠTUDIJ V TUJINI

Velik poudarek bo namenjen tudi študiju in zaposlovanju v tujini. Tako bo v okviru Študentske arene potekalo srečanje z različnimi veleposlaništvi, ki bodo v sproščenem pogovoru predstavila možnosti zaposlitve v svojih državah.

Ljubljanska mreža info točk L'Mit bo predstavila, kako najhitreje zbrati vse potrebne informacije za delo, študij, bivanje in integracijo v tujini, Mladi Davki pa bodo svetovali o tem, kako ustrezno in najhitreje pripraviti vso potrebno dokumentacijo pred odhodom v tujino. V četrtek, 23. oktobra, bo potekalo Evropsko popoldne. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji bo predstavilo številne tematike, vezane predvsem na zaposlovanje ter podjetništvo mladih doma in v EU. Z nami bo tudi g. Adam Pokorny, vodja enote na generalnem direktoratu za zaposlovanje in enake možnosti pri Evropski komisiji. Ob 10. obletnici vstopa Slovenije v EU pa bo Zveza za tehnično kulturo Slovenije pripravila posebno info točko, na kateri bodo mlade osveščali o pravicah evropskih državljanov in kaj lahko mladi od Evrope sploh pričakujejo.

AKTIVACIJA PODJETNIŠKE ŽILICE

Že drugo leto bo potekala Arena podjetništva, v okviru katere bodo študentje in dijaki tri dni v družbi uspešnih podjetnikov razvijali svoje podjetniške ideje.

Prvi dan se bodo udeleženci povezali v delovne skupine in pod mentorstvom Ustvarjalnika oblikovali ter predstavili svoje podjetniške ideje. Drugi dan bodo skupine prisluhnile predavanjem, ki bodo razkrila pomembnost poslušanja, povezovanja, iznajdljivosti in prilagodljivosti v podjetništvu. Udeležence bo nagovorilo tudi slovensko-ameriško podjetje Zemanta z motivacijskem predavanjem o tem, kaj vse se skriva za uspešnimi podjetniškimi zgodbami. Mladina, d. d., bo pripravila okroglo mizo o tem, zakaj so priljubljena oblika podjetništva t. i. start-upi v Sloveniji tako zapostavljeni v smislu finančnih in strateških rešitev. V zaključnem četrtkovem dnevu pa se bosta predstavila tudi dva uspešna podjetnika – srednješolca, ki sta razvila vsak svoj produkt. Zmagovalna skupina bo prejela vrsto nagrad, s pomočjo katerih bo lahko lansirala svoj start-up.

AKTIVIRAJ SE V LJUBLJANI

Mestna občina Ljubljana (MOL) se je že drugo leto aktivno vključila na Študentsko areno s projektom Aktiviraj se v Ljubljani, v okviru katerega se bodo predstavile organizacije, ki delujejo pod okriljem MOL s svojimi programi in vsebinami za mlade.

Mladi se bodo v prijetnem ambientu lahko družili, prisluhnili koncertu rock skupine Pyroxen in preverili najbolj zanimive kotičke »najlepšega mesta na svetu«.

AKTIVIRANO OSVEŠČANJE

Študentska arena ne bo pozabila niti na osveščanje mladih.

Korak Zdravja bo predstavilo segmentalno analizo, ki razkriva trenutno zdravstveno stanje v našem telesu, Rdeči križ Slovenije bo osveščalo mlade o ukrepih pred, med in po nesrečah, skavti bodo predstavili, kako preživeti v primeru izpada elektrike, Energetika.net pa bo predstavila, kako uspešno znižati stroške porabljene energije. Zavod Rikus pa v okviru projekta Siva ekonomija – včeraj, danes, nikoli več! Predstavlja pasti in uspešne rešitve zajezitve sive ekonomije. Svoje razmišljanje so mladi že lahko predstavili v okviru foto natečaja, prisluhnili pa bodo lahko zabavnemu impro nastopu Šif Kefaf – plačevanje na roko še nikoli tako zabavno.

AKTIVACIJA V OKVIRU SPREMLJEVALNEGA PROGRAMA

Tudi Študentski trg in zunanja Urbana ploščad bosta poskrbela za visoko stopnjo aktivacije.

Na Študentskem trgu se bodo predstavili številni mladi pevski, plesni in drugi talenti. Potekale bodo predstavitve Colorado Country Line plesa, juda in samoobrambe, plesa ob drogu, hip hopa, akrojoge, folklorni nastopi, potekale bodo tudi številne nagradne igre. Urbana ploščad bo polna športnih, plesnih, glasbenih in drugih atrakcij. Center urbanih športov Urban Roof bo nekaj športnih objektov preselil na Študentsko areno, sicer pa bodo mladi lahko prisluhnili mladim dj-talentom, si ogledali delo policistov, ter se preizkusili v ježi lipicanca skupaj s pedagoško-raziskovalnim centrom za konjerejo Krumperk.

NE SPREGLEJ

22. in 23. oktobra bo na Gospodarskem razstavišču vzporedno potekal tudi 12. Karierni sejem Moje delo.

Več na www.kariernisejem.com.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri