Zaljubljene v knjige, pozor!

Na 28. slovenskem knjižnem sejmu bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji branja in knjig.

22. 11. 2012

Tokratni knjižni sejem prinaša najnovejše knjižne izdaje in bogat spremljevalni program, ki bo potekal na odprtem odru Društva slovenskih pisateljev z naslovom Pokusimo besedo (Velika sprejemna dvorana), za odraščajočo mladino in odraslo publiko tudi letos gosti ugledne literate in vrhunsko literaturo (Brane Mozetič, Polona Glavan, Barbara Pogačnik, Andrej Blatnik, Dušan Jovanović in Aleš Šteger, Boris Pahor ...).

Obiskala boš lahko tudi debatno kavarno (prvo preddverje), kjer bo govor o popkulturi, odvračanju pozornosti od pomembnih zadev, antičnih filozofih in Freudu, ki današnjih politikov še vedno niso naučili vsega potrebnega o kulturi javnega nastopanja, Stevu Jobsu ter slovenskem narodnem značaju. Lahko pa se udeležiš tudi foruma za obiskovalce (drugo preddverje), kjer boš knjige spoznala skozi predstavo za otroke, oči avtorja ter se v živo, v obliki delavnic, prepričala, o čem govorijo, ko opisujejo številne spretnosti, ki jih danes spet potrebujemo za uspešno življenje.

Na knjižnem sejmu bo tudi revija Lisa

Naj opozorimo še na dva prav posebna dogodka v okviru slovenskega knjižnega sejma, ki bi ju bilo škoda zamuditi:

  • Sobota, 24. 11.  ob 10.00 – Forum za obiskovalce

Žalostni in tragični naslovi na naslovnicah ženskih in »tračarskih« revij (Revija Lisa)

Pogovor bo tekel o revijah in naslovih na naslovnici – zakaj je poudarek na slabih, tragičnih naslovih, nesrečah – ali te res prodajo več ... ali bi v krizi mediji morali odigrati drugačno, bolj pozitivno vlogo. Na pogovoru bodo sodelovale urednice revij Lisa, Nova, Cosmopolitan, Lea in Story, Tina Lucu, Sonči Nered Čebašek, Tina Deu, Ilona Penzeš.

  • Sobota, 24. 11.  ob12.00 – Debatna kavarna

Kolumne – kaj želijo pisci z njimi doseči?  (Revija Lisa)

Debata z Lisinimi kolumnisti Ferijem Lainščkom, Boštjanom Gorencem – Pižamo, Ano Marijo Mitić ... Debata na temo kolumn in kaj želijo pisci z njimi doseči – ali zabavati ali malo zbuditi bralce. Specifika kolumn v ženskih revijah.

Gostje: Feri Lainšček, Boštjan Gorenc – Pižama, Ana Marija Mitić

P.S.

Slovenski knjižni sejem bo v Cankarjevem domu trajal od 21. do 25. novembra, vsak dan med 9. in 20. uro.

Vstopnine ni!