Vonj po jutranji kavi ne odtehta njenega okusa!

Za večino je vonj po jutranji kavi nekaj najlepšega in v resnici je njen vonj boljši kot okus.

5. 10. 2012

Zdaj znanstveniki pravijo, da so razrešili uganko, zakaj večina jedi nikoli ni tako dobrih, kot 'obljublja' njihov mamljivi vonj.

Ko pijačo popijemo, nam aroma in okus ponovno stopita v nos in aktivirata 'drugi vonj', katerega možgani zaznajo manj kot začetnega. Seveda pa je lahko tudi obratno, veliko francoskih sirov ima sila neprijeten vonj, njihov okus pa nas nato pozitivno preseneti.

Le dve aromi sta – čokolada in sivka – ki imata v ustih popolnoma enak učinek, kot ga imata njuna vonja.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri