Začuti München, to hudo mešanico tradicije & kreativnosti!

Neprimerljiva mešanica odprtosti svetu in tradicije, visoke tehnologije in domačnosti ter inovativnosti in šarmantne sproščenosti – res ni čudno, da je München tako priljubljen.

5. 9. 2019 | Promocijsko sporočilo

Prestolnica Bavarske ti ponuja pestro umetnostno in kulturno dogajanje ter športne in nakupovalne možnosti, da o živahnem nočnem življenju in pestri gastronomski ponudbi niti ne govorimo. Ne nazadnje pa je München tudi pravi nakupovalni raj z elegantnimi modnimi butiki in dizajnerskimi outlet trgovinami, modernimi prodajnimi ateljeji, velikimi nakupovalnimi središči, edinstvenimi antikvariati in odličnimi knjigarnami. Te že mami? Beri dalje ...

V središču mesta se ogled znamenitosti in nakupovanje odlično povežeta s skodelico kavo ali pa z obiskom restavracij. Pestra gastronomska ponudba se razteza vse od mednarodnih restavracij z Michelinovimi zvezdicami do tržnic na mestni tržnici Viktualienmarkt ter vse do tipične domače gostilne. Tipične bavarske dobrote in mrzlo pivo lahko okusite pod drevesi kostanja v enem od štirih pivskih vrtov v Münchnu.

Po nakupih pa lahko poletite tudi na letališče München, ki s svojimi petimi zvezdicami ponuja za vsakogar nekaj.

Tu boš našla več kot 150 trgovin (ter restavracij in barov), najsi iščeš spominke za najdražje, najnovejše modne trende ali ugoden nakup v trgovinah Duty Free.

Od odprtja leta 1992 je münchensko letališče po številu potnikov eno od najbolj pretočnih letališč v Evropi in danes eno od najpomembnejših mednarodnih letalskih vozlišč. Münchensko letališče – 2-9-38: Številka 2 v Nemčiji, številka 9 v Evropi ter številka 38 v svetu. Letališče z več kot 102 letalskima družbama leti v 74 držav in ima kar 266 ciljnih destinacij po svetu. Med drugim  povezuje Ljubljano kar trikrat dnevno. Bavarsko letalsko vozlišče je drugo največje letališče v Nemčiji in edino letališče s 5 zvezdicami v Evropi.
Nemška turistična organizacija v sodelovanju s partnerjema München Tourismus in Flughafen München GmbH podarja nakupovalno 3-dnevno razvajanje za dve osebi vključno z zajtrkom, kartici ugodnosti München-Card in darilna bona vsak v vrednosti 100 € na letališču München. Če bi rada sodelovala, hitro odklikaj na Instagram Cosmo! Pa #srečnopotovanje!