Zabava pod zvezdami na Škofjeloškem gradu

Še nekaj dni nas loči do septembra in najbolj divje po dopustniške noči v Škofji Loki.

29. 8. 2014

V soboto, 6. septembra se na vrtu Škofjeloškega gradu obeta zabava pod zvezdami, kjer boš ob dobri glasbi in v dobri družbi prepevala in plesala pozno v noč.

Na letošnji Škofjeloški noči, ki bo potekala od 20. pa vse do 3. ure zjutraj, bodo za zabavo skrbeli Siddharta, Zlatko s svojimi Optimisti in vokalno skupino Chillax ter zasedbe Le Serpentine, Chatte Noire in Cherry's hot lips. Poskrbljeno pa bo tudi za dobro hrano in hladno pijačo.

Škofjeloška noč

Nastopajočih morda niti ni potrebno posebej predstavljati ...

SIDDHARTA

Siddharta, danes eno večjih imen na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Siddharta je pred občinstvom prvič zaigrala 17. marca 1995, ko je svoj začetniški rokenrol je predstavila v prostoru za vaje na Gimnaziji Šentvid, kamor je prišlo približno petdeset poslušalcev. Konec leta 1996 so nastali prvi demo posnetki, posnetih je bilo štirinajst avtorskih skladb.

ZLATKO & OPTIMISTI

Zlatan Čordić, verjetno bolj znan kot Zlatko, je raper z ostrimi besedili in dorečenimi rimami, ki skozi glasbo pripoveduje zgodbe iz vsakdanjega življenja. Njegov jezik je razvezan in ima pri izražanju misli prosto pot, zato tudi ne preseneti dejstvo, da se njegovi 'komadi' hitro usedejo v uho poslušalca. S pozitivno rimo ima zagotovo velik vpliv na mlajše poslušalce in vse tiste, ki so se znašli v podobni situaciji. Na odru ga bo spremljal njegov band Optimisti ter Vokalna skupina Chillax.

Chillax je zbor sestavljen iz mladih nadobudnih glasbenikov, ki jim petje predstavlja neizmerno veselje in sprostitev. Izvajajo skladbe najrazličnejših žanrov in se ne ustrašijo nobenega glasbenega izziva. Tokrat se vam bodo predstavili kot spremljevalna skupina Zlatka in Optimistov in z njimi zapeli hite, kot so Mi je žal, Sveta vladarji in Svet je Tvoj. Vedno stavijo na svojo mlado stno energijo in žar s katerim bodo gotovo navdušili tudi vas!

CHATTE NOIRE

Rock skupino Chatte Noire sestavljajo pevka Tina Veselinovič, kitarist Gregor Prosen, bobnar Andi Smole in bas kitarist Davor Tavčar. Že od začetka se posvečajo ustvarjanju avtorske glasbe, sodobnega rocka, ki nastaja pod taktirko idejnega vodje Gregorja Prosena, glasba pa se v veliki meri tematsko ujema z besedili Tine Veselinovič. Noč, ljubezen, mistika, erotika, ogenj, strast, prešuštvo, rože, greh, mesec, so teme in motivi, ki zaživijo v zvokih, poženejo po žilah kri, ki enkrat zavre in drugič spet zaledeni.

LE SERPENTINE

Le Serpentine so indie grunge skupina iz Kranja z avtorsko glasbo in slovenskimi besedili. Čisti verzi vozijo v strme, ostre in melodične zvočne zavoje z distorziranim pridihom 90. let prejšnjega stoletja. Kačice, kakor se kdaj v šali poimenujejo tudi sami, so prepoznavne po svojem zaščitnem znaku – kačici, ki jih na koncertih spremlja tudi v video vizualizacijah njihovih skladb.

CHERRY'S HOT LIPS

Cherry's hot lips so bili sprva akustični trio, pred kratkim pa smo v skupino vključili še bas in boben. Ker so nam všeč različne glasbene zvrsti in prihajamo iz različnih okolij, je naša glasba mešanica bluesa, rocka, yugo rocka, jazza, popa, pa še kaj bi se našlo... Poleg avtorskih pesmi igramo tudi priredbe različnih izvajalcev: od Bajage, Tracy Chapman, Johnny-ja Casha, do Lane del Ray...

Vabljena si skratka, da se v soboto, 6. septembra, dobimo na res dobrem žuru Škofjeloških noči.