Z vžigalico zažgi lovorjev list in počakaj 10 min - TO se zgodi!

Nobena mešanica začimb ni popolna brez lovorjevega lista.

Z vžigalico zažgi lovorjev list in počakaj 10 min - TO se zgodi! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2018

Lovor že tisočletja dodajamo hrani. Ne le zaradi odličnega okusa, ampak tudi zaradi njegovih blagodejnih učinkov na prebavo, dihala in protivnetnih lastnosti.

Obstaja pa še en način, kako lahko še bolj izkoristiš vse njegove potenciale. Z vžigalico zažgi lovorjev list in ogenj bo še hitreje aktiviral njegove zdravilne spojine.

1. Zmanjšanje anksioznosti 

Lovorjev list vsebuje sestavino, imenovano linalool. Ta naj bi po raziskavah Ameriškega združenja anestezistov zmanjševal anksioznost in izboljševal družbeno interakcijo.

Že po 10 minutah vonjanja lovorjevega lista naj bi linalool začel delovati. Mnogi so njegove učinke opisali celo kot blago psihadelične.

2. Blagodejni učinki na dihala 

Vsebuje tudi micren in eugenol, obe ti spojini imata protivnetne lastnosti, ki jih pogosto uporabljamo pri zdravljenju stresa.

Ko lovorjev list gori, se te spojine premešajo z zrakom. Zmanjšajo vnetje dihal in odlično pripomorejo k izboljšanju simptomov alergij in prehlada. 

Kako pravilno (in varno) zažgeš lovorjev list?

Če ga zažgeš pravilno, bo svoje blagodejne učinke sprostil zelo hitro. Vzemi posušen list in ga položi v pepelnik. Nato ga zažgi in za nekaj minut zapusti prostor. Če je to mogoče zapri vrata, tako se bo soba popolnoma napolnila s čudovito aromo. Ko se vrneš globoko vdihni.

Ogledaj si tudi videoposnetek, na katerem je prikazano, kako to pravilno storiš:

P. s. Vse informacije beri in preizkušaj na lastno odgovornost.

Vir: Davidwolfe.com

Preberi še: Telefoniranje ni več glavna funkcija pametnega telefona, pravi najnovejša raziskava!

Priporočamo tudi: 7 stvari, ki se zgodijo v tvojem telesu, ko si zaljubljena