Z deloholizmom se nikakor ne gre hvaliti!

Si vedela, da o znakih izčrpanosti poroča vsaka druga oseba, vsaka četrta pa izgoreva? Na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Ljubljani, ki bo 7. novembra v Cankarjevem domu, prisluhni izjemnemu predavanju o izgorelosti dr. Andreje Pšeničny ter drugim odličnim predavateljem.

Z deloholizmom se nikakor ne gre hvaliti! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
31. 10. 2019 | Promocijsko sporočilo

Si sama s sabo zadovoljna le, če dobivaš nova in nova priznanja in potrditve iz okolice? Se za dosežke nenehno psihično in fizično izčrpavaš, prevzemaš delo drugih in se odpoveduješ lastnim potrebam in željam, da bi ugajala drugim?

Ti nevarni vzorci te lahko pripeljejo do izgorevanja, ki ga ni moč rešiti s počitkom. In celo do končnega stanja izgorevanja - adrenalnega zloma, s katerim se soočijo 3 do 4 odstotki ljudi. Z izgorelostjo, pri kateri telo energetsko odpove, se telo zavaruje, da sami sebe ne izčrpamo do smrti. Vzroka ne gre iskati v razmerah na delu ali v pretiranih študijskih obremenitvah, temveč v psihičnih motnjah, kot sta deloholizem in perfekcionizem. Prav si slišala - to sta psihični motnji in ne vrednoti. S tem se torej ne gre hvaliti!

Dr. Andreja Pšeničny o izgorelosti na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Ljubljani

»Dokler bomo tako patološke lastnosti, kot sta perfekcionizem in deloholizem, razglašali za vrednote, bomo ljudi spodbujali, da sami sebe uničujejo. Skrb zase namreč ni egoizem, temveč le odraz odgovornosti zase,« povzema svoje predavanje na kariernem sejmu v Ljubljani dr. Andreja Pšeničny, vodilna psihoterapevtka za zdravljenje sindroma izgorelosti v Sloveniji.

Predavanja, ki jih je pomembno slišati

Še nekaj izjemnim predavanjem boš lahko prisluhnila. Predaval bo znani specialni pedagog Marko Juhant, in sicer o tem, kako otroka usmeriti na pravo karierno pot in v delu najti zadovoljstvo. »Sanjske službe ni, sanjsko službo narediš. Od več dela si bolj crknjen, od boljšega dela bolj uspešen,« napoveduje predavanje Marko Juhant. Prisluhni še Saši Einsiedler, licencirani trenerki uspešnosti ter direktorici podjetja Heliopolis, d. o. o., ki bo razkrila skrivnosti uspešnih ljudi, ter mladima podjetnicama Karmen Meze in Neži Mlakar z zgodbo o znamki La Popsi.

Več kot 70 razstavljavcev

Na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Ljubljani bo tudi več kot sedemdeset priznanih slovenskih in tujih razstavljavcev, med njimi tudi Petrol, NLB, Krka, Generali, GEN-I, Gorenje, Akrapovič, Lidl, Spar Slovenija, Mercator in drugi, ki se jim boš lahko predstavila, spoznala njihove ekipe in pridobila informacije iz prve roke o novih kariernih priložnostih.