Z Bee Geesus in 4Given ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Svečanost ob državnem prazniku - dnevu samostojnosti in enotnosti lahko proslaviš z gospel zborom Bee Geesus in vokalno skupino 4Given.

20. 12. 2013

Bee Geesus je ljubljanski pevski zbor, ki druži mlade pevce iz vseh koncev domovine. Posebnost zbora Bee Geesus je predvsem v načinu izvajanja, saj gre za a cappella (izključno vokalno) glasbo. Vsi glasbeni elementi so torej ustvarjeni vokalno, v živo, brez kakršnihkoli efektov in dodatnih elektronskih pomagal. Celo bobni, bas, razni posebni efekti so povzročeni izključno z usti in izjemoma z drugimi deli anatomije članov zbora. Tako se je zbor približal tradicionalnemu izvajanju afriške in afro-ameriške čaščenjske glasbe.

4Given pa je slovenska vokalna skupina, ki predstavlja svež val gospel glasbe pri nas. Od domačih in tujih izvajalcev črnske duhovne glasbe se je kvartet nalezel tipične izraznosti, s katero so pevci prepričljivi do te mere, da jih poznavalci postavljajo ob bok celo najimenitnejšim predstavnikom te zvrsti. Gospel standardi s skupino 4Given zazvenijo v pristni interpretaciji, ki jo zmorejo le redki. Pevci od samega začetka posegajo v aranžmaje pesmi, s čimer v njih vnašajo tudi elemente vocal play glasbe, za katero je značilno vokalno oponašanje različnih inštrumentov, dodatnih zvokov in efektov, tako da za poln in sočen zvok elektronskih sploh ne potrebujejo. Poleg pisanja priredb ustvarja skupina tudi avtorsko glasbo.

Kje in kdaj?

  • v ponedeljek, 23.12. 2013 ob 18.00 v Beli dvorani Grajske pristave v Ormožu!

Vstop prost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri