Vtisi o adidas dogajanju in letošnjem maratonu

Ljubljanski maraton vsako leto pritegne pestro množico tako rekreativnih kot tudi profesionalnih tekačev. Letošnjega sta se udeležili tudi cosmo tekačici Nuša in Špela, ki sta se pol leta intenzivno pripravljali na tek v adidas šoli teka.

27. 10. 2015

Na jubilejnem Ljubljanskem maratonu je adidas šola teka beležila sodelovanje več kot 125 tekačev, ki so opravili šestmesečne intenzivne priprave. Pridružilo pa se jim je še več kot 150 »sošolcev« iz hrvaške adidasove šole teka. Letošnja izvedba šole teka je bila po mnenju glavnega trenerja Blaža Strožerja najbolj dodelana in kakovostno izvedena do sedaj. V treninge so bili vključeni tekači na različnih ravneh – od začetnikov do dobro utrjenih tekačev. Vsaka izmed skupin je imela svojega trenerja, s katerim je dvakrat na teden opravila voden trening ter tako optimalno povečevala svojo pripravljenost.

V adidas šoli teka sta prvič pridno trenirali tudi Nuša in Špela, ki pred treningi še nikoli v življenju nista pretekli 10 kilometrov. Kot pravita sami, je bil kljub dobri pripravljenosti, strah pred tekom na 10 kilometrov precejšen. Predvsem je šlo za strah pred lastnim neuspehom. Vendar sta kasneje z zaupanjem vase ter s spodbudo tudi svojih najbližjih pridobili na samozavesti in se podali na tekaški izziv.

Ko smo jih vprašali glede prehrane med treningom je Nuša dejala: "Skozi celotno obdobje treningov sem jedla kot običajno, le zadnjih nekaj dni je bilo na jedilniku malo več testenin. Po maratonu pa sem si v svoji najljubši slaščičarni privoščila tortico in sladoled :)."

Na vprašanje, kakšne misli, so se jima podile po glavi med tekom pa je Špela dejala: "Do petega kilometra sem tekla z lahkoto, potem pa je sledila rahla kriza. Z mislimi sem bila na cilju ter zavestno spodbujala samo sebe. Vseskozi so mi bili v veliko pomoč in motivacijo navijači ob progi. In potem je bila naenkrat tu tabla, na kateri je pisalo 9 kilometrov. Še nikoli v življenju nisem bila tako vesela številke 9 :)."

Tako Špela kot tudi Nuša sta bili nad vzdušjem na Ljubljanskem maratonu navdušeni. Predvsem pa sta ponosni nase, na pogum in motivacijo, ki ju je gnala na poti do tega fantastičnega osebnega tekaškega uspeha.

Za naslednje leto tekaški trener Blaž Strožer svetuje:

"S pripravo na naslednji maraton pričnite dovolj zgodaj ali pa se pridružite tekaški skupini pod vodstvom izkušenih trenerjem, ki vam bodo pomagali pri napredku in pripravi. Sodelovanje na maratonu je absolutno neponovljiva izkušnja in vrhunsko doživetje."

Ljubljana je njuna: Iz prve vrste štartala tudi adidasova nagrajenca

S Volkswagen 20. Ljubljanskim maratonom se je končala tudi edinstvena adidasova nagradna igra »Ljubljana je tvoja«, ki je dvema srečnežema prinesla štart iz prve vrste. Čast, da skupaj z najboljšimi svetovnimi tekači iz prve vrste otvorita jubilejni maraton, je pripadla Klari Pečnik in Roku Urbancu. Nagrajenca sta poleg častne priložnosti prejela še adidasovo športno opravo, ki jima je omogočila absolutno zmogljivost in dosego zastavljenega cilja. Kot sta poudarila ob prihodu v cilj, je bila letošnja izkušnja enostavno nepozabna. Rok Urbanc je ob tem izpostavil: »Poleg štarta ob boku s profesionalci, ki mi ga je omogočil adidas, sta primerna temperatura in odlično vzdušje poskrbela še za dodatno motivacijo!« Nasmejana Klara pa je ponosno zaključila: »Občutek štarta iz prve vrste je neponovljiv in ga ni možno opisati. To preprosto moraš doživeti!«