Vroče dogajanje na letošnjem Schengenfestu 2015!

Nobenega dvoma ni, da je Schengenfest eden najtežje pričakovanih glasbenih festivalov pri nas, po pregledu nastopajočih, ki bodo obnoreli obiskovalce tokratnega dogodka, pa ti ne ostane drugega, kot da spakiraš šotor tudi ti!

Vroče dogajanje na letošnjem Schengenfestu 2015! (foto: promocijsko gradivo organizatorja) promocijsko gradivo organizatorja
17. 7. 2015

Schengenfest, ki se bo odvijal od 29. julija do 1. avgusta v priljubljenem kamping letovišču ob reki Kolpi, bo letos postregel s kopico svetovnih glasbenih imen, ki jih lahko zavida marsikateri festival teh razsežnosti.

V štrih dneh bomo na glavnem odru slišali vse od trdega roka in metala pa do nekoliko bolj plesnih ritmov in celo drum & bass-a. Poskrbljeno za vse okuse torej.

Nemški rock band, ki je svoj vrhunec doživel v devetdesetih z izrazito samosvojim stilom, ki ga zaznamuje glas pevke Sandre Nasić, je pravzaprav zaznamoval takratni vzpon skate scene. Oboževalci ne bodo nikoli pozabili uspešnic Open your eyes in Loards of the boards, ki sta bili spremljevalki vseh takratnih žurov.

Po krajšem počitku so Guano Apes lani izdali svoj peti studijski album, ki nakazuje naravni razvoj skupine in je veliko bolj alternativno rokovski od prejšnjih. Seveda lahko med njihovim nastopom še vedno pričakujemo značilno funk bas linijo in nu-metal udarce po kitari, ki bodo fene zagotovo spravili na noge.

Le kdo si lanko poletje ni žvižgal uspešnice Waiting all night, ki je poskrbela, da so se Rudimental znašli na lestvici najbolje poslušanih in prodajanih. Angleži, ki preigravajo ritme drum & bass-a so trenutno eden najbolj zaželenih festivalskih bendov po vsem svetu, saj so znani po tem da obnorijo tudi največje množice.

Ena najbolje poslušanih radijskih postaj na svetu – BBC jih je celo razglasila za naj festivalski bend, zaradi česar jih nestrpno pričakujemo tudi na Schengenfestu.

Če so dub, rapcore, dancehall in reggie tudi na tvoji playlisti, potem nikakor ne smeš zamuditi nastopa angleške elektro skupine Asian Dub Foundation.

Njihov zaščitni zvok vsebuje celo fuzijo vplivov - od inštrumentalnega rocka, pa do punka, slišijo pa se tudi globoki basi, tradicionalni zvoki in hitra besedila. Nedvomno imajo pri nas dobro razširjeno bazo poslušalcev, saj so na slovenskih odrih nastopili že večkrat.

Pendulum, ki na žalost mnogih danes nastopa le še kot dj act in ne več kot skupina, ima bogato festivalsko zgodovino, med katero šteje Download Festival, Oxegen, Glastonbury, T in the Park, in V Festival, lanskega decembra pa je povsem obnorel tudi obiskovalce domačega Kurzschlus festivala.

Vrti predvsem hite, ki so jih ustvarili kot skupina, v drum and bass izvedbi z rock in heavy metal vložki. Svoj pečat pa doda tudi MC Verse, ki zna množice pripeljati do prave ekstaze.

Eden od pionirjev hard techna, ki je na slovenski elektronski sceni vsem dobro poznan, bo gotovo senzacija za vse ljubitelje hitrih ritmov. DJ Rush je eden tistih glasbenikov, ki se ne bojijo izstopati in preko svoje glasbe nagovarja občinstvo s prav posebno energijo.

V svojo produkcijo vključuje tudi lasten glas, kar mešanico žanrov še posebej začini. Upamo, da bo tudi tokrat zasukal svoje hite "Mutha Fucking Bass", "Get On Up" in "I Believe".

Skupina Stahlzeit bo poskrbela, da bo na odru Schengenfesta treskalo in grmelo. Njihov repertoar namreč vključuje komade Berlinske industrial metal skupine Rammstein, ki jih vsi poznamo po trdih uspešnicah, kot so Mutter, Ich will, Sonne, Feuer Frei in Du hast.

Stahlzeit so resnično eden najbolj pristnih tribute bandov, ki v svoje nastope vključujejo veliko dima in ognja. Prava senzacija!

Organizatorji pa niso pozabili niti na vroča imena slovenske glasbene scene, ki so zagotovilo, da bo na festivalu pravo „Schengen" vzdušje.

Na glavnem odru bomo tako peli skupaj z Vladom Kreslinom in Malimi bogovi, žurali na Siddharto, Niet, Elvis Jackson, S.A.R.S. in Elemental, skakali na Zablujeno generacijo in Noctiferio ter rapali skupaj s Trkajem.

Tudi na elektro oderu bo letos dogajanje pestro, saj so organizatorji v sodelovanju z največjim svetovnim medijem za elektronsko glasbo – DJ MAG povabili celo kopico priljubljenih dj-ev iz Slovenije in sosednjih držav.

Do plesa te bodo pripravili Paolo Barbato, Vaztax, Dj Jackie, Angel Anx, Mayhem Mufflers, Lxs, Nick Karsten, Hex, Erotica, Alfred Azzetto in Gramophonedzie.

kolpa

Da čez dan ne bo prehitro dolgčas pa so na Schengenfestu poskrbeli še za celo kopico spremljevalnega dogajanja.

Na raziskovanje reke Kolpe se tako lahko odpraviš kar s SUP-om, se s prijatelji podiš po paintball igrišču ali jih premagaš v odbojki na mivki, festivalsko vzdušje pa lahko nadgradiš še s panoramskimi poleti z balonom ali helikopterjem.

Seveda pa ne smeš pozabiti niti na kopanje v hladni reki, ki bo v napovedanem sončnem vremenu šle kako dobrodošla osvežitev. Se vidimo na Schengenfestu!

Več informacij o festivalu in nakupu vstopnic najdeš na povezavi www.schengenfest.si.