Vroče branje - aktualne knjige!

Preživi dan v knjižnici pod krošnjami, ki so ljubko posejane po vsej Sloveniji, ali pa si jo naredi kar sama – če ne pod krošnjo, pa ob jezeru, reki, morju ali bazenu.

Vroče branje - aktualne knjige! (foto: Alex Štokelj, Shutterstock, Jaka Koren, osebni arhiv) Alex Štokelj, Shutterstock, Jaka Koren, osebni arhiv
15. 8. 2012

Posladkano

Jenny Colgan: Dobimo se v slaščičarni

Issy ostane brez varne, a dolgočasne službe, zato se odloči vzeti usodo v svoje roke – z najboljšo prijateljico in zapeljivim bančnim sveto­valcem odpre slastno slaščičarno. A ker ne ve, v kaj se je spustila, bo potrebovala veliko poguma in še več slaščic, da se bo izognila katastrofi ...(Učila)

Vonj po počitnicah

Okusi Sredozemlja - Popotovanje za dobrojedce po Franciji, Italiji, Maroku in Španiji

Kratek potep po značilnosti kuhinj po posameznih sredozemskih državah, nato pa skok na prigrizek, predjed, juho, vse vrste glavnih jedi, sladic in prilog ... Sline se ti bodo cedile že ob listanju te velike in vabeče knjige, zato je nikar ne odpri lačna.(Cankarjeva založba)

Pogled v moško srce

Mircea Cărtărescu: Zakaj ljubimo ženske

Sprehod skozi kratke zgodbe te bo popeljal do žensk, ki so avtorju na njegovi življenjski poti odprle srce, um in literaturo, ter po Bukarešti iz preteklosti in sanjah, fantazijah, spominih iz študentskih dni.(Beletrina)

Zapeljivka z možgani

Stacy Schiff: Kleopatra

Z branjem odličnega dela Pulitzerjeve nagrajenke boš spoznala vse Kleopatrine zapeljevalne trike, ki jih je znala več kot spretno uporabiti za sklepanje političnih odločitev in vojaških zvez.(MKZ)

Junakinja našega časa

Stendhal: Medenka

Medenka izpred dobrega poldrugega stoletja je osamosvojena, samozavestna, pogumna in dejav­na ženska, ki prekrši zapovedi in prepovedi, ovrže veljavne okostenele verske nauke in vsiljeno meščansko moralo ter se otrese vsakršnega moškega gospostva. (Beletrina)

Mamice in pol

Kerstin Gier: Klub vražjih mamic

Ločena Constanze s štiriletnim sinkom in najstniško hčerko pristane v predmestju, ki mu vladajo supermamice s supernavadami in supervzgojenimi otroki, in proti njihovim modrim nasvetom pomaga samo en ukrep: upor. Si upaš?(MKZ)

Romanca iz filma

Nicholas Sparks: Talisman

Romanca, po kateri so posneli film, govori o ameriškem marincu, ki je med misijo v Iraku našel fotografijo neznane ženske, za katero je začel verjeti, da mu je večkrat rešila življenje na bojišču. Da bi se ji zahvalil za srečo, jo poišče in se vanjo tudi zaljubi ...(Učila)

Ljubezen je v zraku

Susan Elizabeth Philips: Košček sreče

Mlada vdova se znajde na cesti s petletnim sinom, prazno denarnico in škandalozno preteklostjo. V domačem mestu ni dobrodošla, službo pa dobi pri čednem Gabrielu ...  (MKZ)

Kriminalka

Harlan Coben: Odšel je za vedno

Minilo je enajst let, odkar je bilo umorjeno nekdanje Willovo dekle, njegov brat Ken pa je izginil. Družina je ves čas živela v prepričanju, da je mrtev. Šele na smrtni postelji mama Willu zaupa, da Ken še živi. V tistem izgine Willovo dekle ... V Kenovo izginotje je vpleten tudi FBI, zato se Will odloči, da ga bo iskal sam. (MKZ)

Skrivni leksikon

Sandra Pautsch, Oliver Pautsch: Za punce / Za fante

Od A do Ž odgovori na vsa vprašanja o tebi in svetu, ki se vrti okoli tebe, na katera ne veš odgovorov ali jih poznaš le v obrisih ... Dodani so še psihotesti, uporabne spletne strani, knjige in filmi. Posebej za punce in posebej za fante (seveda pa ne bo nič narobe, če pokukaš tudi v njegovo knjigo).(MKZ)

Besedilo: Petra Arula, foto: Alex Štokelj, Shutterstock, Jaka Koren, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri