Vroče branje: Tatovi senc Elizabeth Hoyt

Med knjižnimi novostmi se je na jesen pojavilo nekaj vročega branja, ki je na voljo tudi v cenovno ugodni obliki žepne knjige. Eno takšnih je gotovo roman Elizabeth Hoyt Tatovi senc.

Vroče branje: Tatovi senc Elizabeth Hoyt (foto: shutterstock) shutterstock
3. 10. 2014

Tatovi senc se poigrajo z nevarno kombinacijo. Moški z masko, nevarna ženska in strast, ki je ne moreta potlačiti ...

Moški z masko

Winter Makepeace živi dvojno življenje. Podnevi je stoičen upravnik doma za sirote, ponoči pa se pokaže njegova temnejša plat. Ko zasije luna, se zbudi duh iz St. Gilesa - zaščitnik, razsodnik in preganjani. Neko noč duha reši lepa plemkinja. Winterju se ne sanja, da se bosta njgova svetova združila v enega.

'Duh je imel zaprte oči. Še vedno je nosil masko, ki je bila zdaj nekoliko postrani. Previdno mu jo je potegnila čez glavo in pod njo presenečena odkrila tanek črn svilen šal, ki je zakrival zgornji del obraza. V blagu sta bili dve luknji za oči. Pod masko je nosil še tanjšo prevezo čez oči. Ogledovala si je harlekinovo masko v svoji roki. Bila je iz črnega usnja. Obrvi na njej so bile visoko ukrivljene in pod njimi se je krivil grotesken nos, ki je dajal vtis, da je to maska pohotnega satira. Postavila jo je na nočno omarico zraven postelje in se zagledala v ranjenca. Njegovo krepko telo je ležalo na postelji brez življenja. Nad črnimi škornji je bil oprijet živobarven kostum ves krvav. Ugriznila se je v ustnico. Nekaj krvi je bilo povsem sveže.'

Nevarna ženska

Lady Isabel Beckinhall uživa v izzivih. Ko jo prosijo, naj pustega upravnika sirotišnice pouči o vedenju v omikani družbi in ga popelje v svet spogledovanja, dovtipov in škandaloznih razmerij, se kmalu začne spraševati, zakaj se ji zdijo njegove oči tako nenavadno domače in njegove ustnice tako zelo vabeče.

'Isabel je tisti večer sedela z toaletno mizico in si krtačila lase. Spletično je že odslovila. Nevarno igro igra z gospodom Makepeaceom, tega se je zavedala. Ni imel istega družbenega položaja, še istih let ni bil. Vseeno je bila čudno zasvojena z njegovim predirnim pogledom. Omamno je bilo, da je tako resen moški vanjo usmeril vso pozornost. Noben je še ni gledal tako, kot jo je Winter Makepeace - ne njeni ljubimci in še najmanj njen mož.'

Strast, ki je ne moreta potlačiti

Zaradi njune trme se podnevi krešejo iskre in ponoči izbruhne strast.

Potem začnejo iz St. Gilesa skrivnostjo izginjati deklice, s čimer se Winter ne more sprijazniti. Morda bo zaradi svojega poslanstva moral žrtvovati vse - sirotišnico, Isabel in ... celo svoje življenje.

  • 'Potem je Ljubezen vzela majhno stekleniko, sedla in razmišljala, kaj ji je Harlekin pomenil in kako je žalovala za njim, ker ni več v njenem življenju. Mislila je žalostne misli in utrnila se ji je solza; in potem še veliko solz. Vsako je skrbno ujela v stekleničko.' - Odlomek iz Legende o harlekinskem duhu iz St. Gilesa

Ne spreglej!

Knjižne novosti

So ti tudi sicer ljuba čtiva za nežna ženska srca? Poleg na tem mestu predstavljenem ženskem romanu Tatovi senc Elizabeth Hoyt, te bo morda zanimal tudi roman Skrivne sestavine ljubezni Nicolasa Barreaua.

Med novostmi boš na knjižnih policah našla tudi dve leposlovni deli za mladino. Mesto izgubljenih duš je podpisala Cassandra Clare, Tomaž Golob in njegov genialni svet pa je naslov mladinskega romana izpod peresa Liz Pichon. Nekaj pa se bo našlo tudi za ljubitelje nogometa. Izšla je namreč biografija Luca Caiola o velikem nogometnem zvezdniku Neymarju. Morda pa si ljubiteljica kriminalk? Potem boš z veseljem vzela v roke Lenuharja Marka Billighama.

knjige

Za več informacij o vročih knjižnih novostih pa klikni na www.felix.si