Si ljubiteljica narodno-zabavne glasbe? Naj ti to ne uide...

Vseslovenski natečaj narodno-zabavne glasbe Volkswagen Špila med ansambli vzbuja veliko zanimanja. Nanj se je prijavilo preko 100 ansamblov, le 32 pa jih gre v polfinale. »Nad številom prijav nisem presenečen, saj je natečaj Volkswagen Špila izjemna priložnost za ansamble. Če bi sam imel ansambel, bi zagotovo izkoristil to priložnost,« je dejal Raay, slovenski pevec, glasbeni producent in manager, ki je tudi član komisije natečaja.

22. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Glasbeni natečaj Volkswagen Špila se letos odvija prvič, a je že v prvem letu požel veliko zanimanja. Angažma je bil precejšnji, saj so prijavitelji poleg opisa skupine morali oddati tudi videoposnetek igranja v živo. Izmed več kot 100 prijavljenih ansamblov je komisija v sestavi Raaya, Anžeta Zavrla, Primoža Grašiča in Tomaža Šinka izbrala polfinaliste, v katerih so prepoznali največji talent in potencial. Komisija je z izborom zadovoljna, 32 polfinalistov natečaja pa se že vneto pripravlja na novo bitko, kjer se bodo februarja predstavili v živo na treh koncertih.

Ansambli so še izpostavili, da jih je k sodelovanju pritegnila izjemna priložnost za promocijo, sodelovanje s priznanimi glasbeniki in glavna nagrada v višini 10.000 evrov.

Polfinalisti očarali komisijo

Končni izbor polfinalistov je pester – sestavlja ga vse od triov, kvartetov, kvintetov in že uveljavljenih skupin do družinskih ansamblov ter čisto mladih glasbenikov.

Strokovna komisija je bila pri izboru polfinalistov pozorna na točnost, usklajenost in energijo ansamblov, predvsem pa na potencial, ki ga imajo glasbeniki za nadaljnji razvoj. Priložnost so tako dobili tudi tisti, ki v tem trenutku še niso »povsem izdelani«.

Vsem ansamblom, ki so se povzpeli med polfinaliste je skupno, da so vsak na svoj način »očarali« komisijo. Izbor pa ni bil enostaven.

Neponovljivi koncerti v živo z Natalijo Verboten

Kot je izpostavila strokovna komisija, je bila večina prijavljenih ansamblov na zelo visokem nivoju. Končno odločitev pa so odtehtali tudi posnetki v živo, kot je dejal Primož Grašič: »Hoteli smo sestaviti odličen program za koncerte in prepričan sem, da nam je to več kot uspelo.«

V mesecu februarju se tako obetajo trije izjemni glasbeni spektakli, kjer se bo pomerilo vseh 32 polfinalistov: prvi koncert bo potekal 7. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani, drugi na dan zaljubljenih, 14. februarja, v Dvorani Union Celjskega doma, tretji pa 21. februarja, prav tako v Dvorani Union Celjskega doma.

Bitko narodnozabavnih ansamblov bo vodila velika zvezda narodno-zabavne scene Natalija Verboten, ki se na sceno vrača tudi v vlogi voditeljice.

Žiranti bodo nato izbrali 9 finalistov. Ti bodo imeli tri mesece časa, da s pomočjo mentorjev ustvarijo in izvedejo novo avtorsko pesem ter jo v ljubljanski Festivalni dvorani predstavijo na velikem finalnem koncertu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri