Vodnik po kulturni dediščini, ki ga spraviš v žep

V Narodnem muzeju Slovenije so predstavili novo mobilno aplikacijo SlovenianHistoryQuest.

7. 12. 2013

Aplikacija je nastala v okviru projekta Zgodovinski M-vodič, denar za izvedbo pa so pridobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter muzejskih sredstev.

Vodnik, ki si ga lahko enostavno in brezplačno naložiš na svoj mobilni telefon ali tablico, te bo popeljal med spomeniki rimskega lapidarija Narodnega muzeja Slovenije, ti razkril skrivnosti stalne razstave Zgodovinske in umetnostne zbirke, ki je na ogled v razstavni hiši na Metelkovi, ter ti delal družbo ob obisku muzejske razstave na Blejskem gradu.

Za vse, ki raje uživate v preteklosti na svežem zraku, so pripravili tudi poti po secesijski Ljubljani in okolici gradu Snežnik. Poleg avdio- in pisnih vodičev, bogatih fotogalerij, zanimivih kvizov in interaktivnih iger pa uporaba mobilnega vodnika prinaša tudi lepe dobitke. Ob vsaki postaji na tvojem sprehodu po slovenski preteklosti ti zastavijo vprašanje, s pravilnimi odgovori pa si priboriš žetone, ki jih nato na blagajni Narodnega muzeja Slovenije zamenjaš za nagrade.

Mobilno aplikacijo SlovenianHistoryQuest lahko preneseš na svoj pametni telefon s pomočjo spletnih trgovin, kot so App Store (iOS), Google Play (Android) in WindowsPhone Store (Windows Phone).

Izbereš jo glede na operacijski sistem, v katerem deluje tvoja naprava.

Aplikacijo za mobilno okolje Symbianpa lahko preneseš neposredno s spletne strani aplikacije www.mguide.nms.si, na kateri najdeš vse ostale informacije o aplikaciji in projektu.