Vibra 2015: Tretja izdaja v znamenju vrhunskih pedagogov

V zadnjem tednu avgusta bodo mednarodne poletne plesne delavnice v Ljubljani že tretjič popestrile slovensko plesno sceno.

Vibra 2015: Tretja izdaja v znamenju vrhunskih pedagogov (foto: Borut Peterlin/arhiv APT) Borut Peterlin/arhiv APT
12. 6. 2015

Plesni projekt Vibra je v samo dveh letih postala pomemben prostor srečanja mladih plesalcev različnih performativnih plesnih zvrsti in ljubiteljev plesa z vrhunskimi domačimi in tujimi pedagogi in koreografi.

Lani je Vibra gostila repertoar svetovne zvezde sodobnega plesa, Akrama Khana, letošnja Vibra pa bo potekala v znamenju ustvarjalnosti in vrhunskih pedagogov.

Tretja edicija plesnih delavnic različnih plesnih zvrsti bo potekala vsak dan med 22. in 28. avgustom 2015, poleg številnih delavnic različnih tehnik in stilov: sodobnega plesa, baleta, sodobnega baleta/moderna, partneringa, pilatesa-franklina-joge, pa bodo na voljo tudi koreografske in mentorske delavnice ter delavnice teorije in plesne analize, ki potekajo v sodelovalnju s festivalom Mladi Levi.

Tretja Vibra bo gostila vrhunske domače in tuje pedagoge – nekatere že poznane udeležencem Vibrinih delavnic in druge nove pedagoške obraze.

Poučevali bodo: Athanasia Kanellopoulou, Magdalena Reiter, Kjara Starič Wurst, Hugo Mbeng, Leja Jurišič, Dušan Teropšič, Andreja Kopač, Katra Kodela.

Delavnice so razvrščene v različne težavnostne stopnje in namenjene plesalcem različnih plesnih zvrsti, profesionalcem, ljubiteljem in vsem vmes. Potekale bodo od jutra do večera v velikih dvoranah društva Baobab in zavoda Vitkar na Parmovi ulici.

Vibra 2015 se bo zaključila 28. avgusta zvečer z zaključnim prikazom v Plesnem Teatru Ljubljana, kjer bodo udeleženci lahko pokazali pridobljeno znanje in si ogledali tudi rezultate ostalih delavnic. Več na www.vibra.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri