Vesoljski pirat kapitan Harlock prihaja v kino

Z 19. decembrom v kina prihaja filmski spektakel Vesoljski pirat kapitan Harlock. Gre za film nastal po predlogi stripovskega virtuoza Leijija Matsumota, ki letos praznuje 60 let stripovskega ustvarjanja.

Vesoljski pirat kapitan Harlock prihaja v kino (foto: Karantanija) Karantanija
29. 11. 2013

Njegov oče je bil pilot lovca in po vojni je zelo trpel, ker ni mogel več sesti v letalsko kabino. Ker so ga odpustili iz vojske, je družina živela v precejšnji revščini. Matsumoto je očeta vedno gledal kot junaka in po njegovi podobi je oblikoval veliko svojih stripovskih likov, tudi Harlocka.

Svetovno znani kapitan Harlock je v najnovejši različici po petih letih produkcije končno prišel na filmska platna. Film ni predelava že znanih zgodb iz stripov in serije, temveč povsem izvirna zgodba, ki se dotika problemov, ki jih današnji gledalec zlahka razume.

S tehnične plati je najzanimivejši podatek, da so za anime prvič uporabili zajem obraza. Tako so digitalno ujeli vse čustvene odtenke interpretacije in jo prenesli v animacijo.

Film je doslej najdražja animacija v japonski produkciji.

O zgodbi kapitana Harlocka

Kapitan Harlock je edini, ki stoji med Gajsko skupnostjo in njenim končnim ciljem - popolno prevlado v galaksiji. Skrivnostni pirat v maščevanju proti tistim, ki so človeštvu in njemu samemu storili krivico, kot duh pluje po vesolju in napada sovražnikove ladje.

Poveljnik gajske legije Isora pošlje svojega mlajšega brata Yamo kot vohuna na Harlockovo ladjo Arkadijo, toda Yama kmalu ugotovi, da ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled in kakor govori oblast.

Harlock hoče s svojo zvesto posadko razplesti vozle časa, da bi Zemljo vrnil v dobo, ko so na njej še vedno živeli ljudje. Piše se namreč leto 2977 in 500 milijard razseljenih ljudi se želi vrniti na planet, ki ga še vedno gledajo kot svoj dom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri