Varnost: Ali je plačevanje z gotovino res bolj varno od kartice? (6 dejstev)

Če želiš nakupovati varno, preprosto, doma in preko meja, je tu zate plačilna kartica Maestro® ali Mastercard® Beri dalje.

Varnost: Ali je plačevanje z gotovino res bolj varno od kartice? (6 dejstev) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
27. 6. 2018

Poletje je čas popolnega in sproščujočega razvajanja, ko je skrb za finance odvečna misel, zato je enostavno in (še posebej!) varno plačevanje izjemno pomembno. Tako ostane več časa za nepozabne trenutke in ustvarjanje spominov, ki zares štejejo.

Preveri, katere so pomembne prednosti uporabe kartice Mastercard (v primerjavi z gotovino)!

1.

Uporaba plačilnih kartic na bankomatih in prodajnih mestih je enostavna.

2.

Bančne kartice so sprejete večinoma povsod. Maestro in Mastercard lahko plačuješ na več kot 20 milijonih različnih prodajnih mestih v več kot 150 državah. Za dvig gotovine na bankomatih ti priporočamo debetno kartico Maestro in to v lokalni valuti (brez konvezije), da se boš izognila stroškom pretvorbe. S karticami bo tvoje potovanje na poti do izbrane destinacije in tudi v kraju dopustovanja brezskrbno.

3.

Ob uporabi kartic ni potrebe, da bi s sabo nosila večje zneske gotovine v tujih valutah ali izgubljala čas z iskanjem menjalnice. Pa še zmanjšaš možnost kraje ali izgube denarja.

4.

S karticami Mastercard lahko enostavno plačaš cestnine, tunelnine, mostovnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristiš tudi posebne ugodnosti.

5.

Redni mesečni izpiski ti zagotavljajo pregled stroškov, ki so nastali na potovanju, kar je dodaten varnostni ukrep, da si na tekočem s svojimi financami.

In še nekaj COSMO NAPOTKOV, da letošnje poletje ne boš zapravila preveč:

  • Skrbno načrtuj svoje izdatke s pripravo posebnega poletnega proračuna, ki se ga potem dosledno drži.
  • Plačevanje s plačilnimi karticami je najpreprostejše, pazi le, da jih ne puščaš na plaži ali drugih mestih, kjer bi jih lahko kdo ukradel.
  • Telefonsko številko banke, ki je izdala plačilno kartico, imej zapisano na varnem mestu, da lahko ob kraji ali izgubi kartico hitro prekličeš.

Da bo to poletje še bolj brezskrbno in prijetno, pa nikar ne spreglej tudi razburljivih ugodnosti za imetnike kartice Mastercard, ki te vabijo, da mesta po vsem svetu spoznaš v novi luči in koristiš posebne ponudbe za nepozabna doživetja  Priceless Cities!

Na spletnem mestu www.mastercard.si preveri, kakšne ugodnosti in doživetja so na voljo imetnikom kartic Mastercard. Nato pa samo še izberi svojo destinacijo in svoj obisk izbranega mesta nadgradi z neprecenljivimi spomini. Mastercard te vabi, da izkusiš vse, kar mesto naredi edinstveno – znamenitosti, muzeje, posebne dogodke, športna srečanja in lokalne, skrite zaklade.

Mi ti za to poletje priporočamo Hrvaško. 

S čudovitimi plažami, zgodovinskimi znamenitostmi, bogato kulinariko, legendarno glasbo in odličnim podnebjem je Hrvaška ena najbolj obiska vrednih dežel na svetu. Priljubljena turistična destinacija Slovencev je z vstopom v program Mastercard Priceless Cities pridobila številne ugodnosti. V svoji drugi izdaji prinaša več kot 40 edinstvenih doživetij in ugodnosti, ki so imetnikom kartic Mastercard na voljo od 1. junija do 30. septembra 2018.

Doživetja Priceless Croatia so na voljo tako domačinom kot popotnikom in se raztezajo od kulinaričnih užitkov do kulture, zabave in nakupovanja – imetnikom kartic Mastercard pa omogočajo, da državo spoznajo na povsem drugačen način.

Naj ti to poletje prinese nepozabne spomine! Zapomni si ga po neprecenljivih doživetjih, ki jih omogoča Priceless Croatia.

Advertisement