Valentinovo letos tudi v znamenju akcije Break Up and Move

14. februarja 2015 dopoldne so se v več evropskih in kanadskih mestih hkrati odvijali dogodki Break Up and Move, na katerega so bile povabljene ženske in njihove prijateljice, ki so dovolj pogumne za spremembe, in so bile izžrebane kot udeleženke nagradnega kviza.

Valentinovo letos tudi v znamenju akcije Break Up and Move (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
16. 2. 2015

V Ljubljani so udeleženkam namesto običajnih ljubezenskih pesmi, značilnih za ta dan, srčni utrip pospešili: Mateja Pozeb Očko (Alterego) s svojimi nasveti o drugačnem make-up-u, Teja in Jani (Tejani Kitch'n) s pripravo na zabavo z zdravo hrano s prijatelji, fotograf Alex Štokelj, ki je izdal, kako narediti najlepši 'selfie' in glasba DJ Kathy Cat.

Ker je valentinovo praznik ljubezni, pa seveda niso pozabili na zanesljivo kontracepcijo, zato so se udeleženke lahko udeležile tudi izobraževalne delavnice o kontracepciji.

Na njej so se poučile, kako se pripraviti na obisk pri ginekologu, se seznanile z različnimi metodami kontracepcije, ki so jim na voljo, in se tako (po posvetu z ginekologom) morda lažje odločile za tisto, njim najbolj primerno.

"Ženske pri dvajsetih letih o kontracepciji ne razmišljajo enako resno kot o drugih pomembnih odločitvah v svojem življenju. Kontracepcijska metoda, ki jim je ustrezala pred leti, morda ni več najprimernejša za njih.

Čeprav dolgoročne metode kontracepcije spadajo med zanesljivejše metode kontracepcije, so pri mlajših ženskah slabše poznane," so na dogodku opozorili predstavniki gostiteljice - družbe Bayer HealthCare, ki želi spodbuditi in podpreti ženske, da same sprejmejo vse svoje odločitve, vključno z izbiro kontracepcije.

Dogodki #BreakUpAndMove so del obsežne kampanje Prava Izbira Zate - Brez Skrbi, katere namen je dopolniti znanje mlajših žensk, starih od 20 do 29 let, glede dolgoročnih kontracepcijskih metod.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri