Vabljene na 1. konferenco o kreativnosti

Sveže ideje potrebujemo tako pogosto kot kruh in vodo. Pa vendar le redki vedo, kako priti do njih hitro in enostavno ter v velikih količinah. 

Vabljene na 1. konferenco o kreativnosti (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ljudje, ki ne znajo kreativno razmišljati, pogosto preskočijo fazo pridobivanja informacij ali oblikovanja jasnega vprašanja. Včasih 'skočijo v vodo', ne da bi sploh vklopili možgane.

Radi delajo tako, kot je delovalo včeraj. Pogosto se zapletejo, ker tisti, ki se spomni nečesa novega, razmišlja divergentno, tisti, ki to idejo sliši, pa konvergentno. Prvi ideje našteva, drugi pa jih takoj ocenjuje.

Ker prvi običajno našteje le malo idej, zavračanje drugega začne jemati osebno. Rezultat vsega naštetega je občutek nenehnega dela, ne da bi se premaknili naprej. 

Predavatelji na konferenci so se kreativnosti lotili malce drugače, bolj namerno in osredotočeno. In pripravljeni so to deliti z vami!

Cilj konference je udeležencem predstaviti, da gre pri kreativnosti za sistematičen in strukturiran proces, ki ga moramo upravljati. 

In da je kreativnost odvisna od veščine in poznavanja tehnik, predanosti in trdega dela (pri katerem se zabavamo) … torej od zavestne lastne odločitve vsakega člana tima ter njihovega vodje v okviru h kreativnosti naklonjeni in k inovativnosti naravnani inovacijski kulturi.

Kdaj?

25. aprila 2019

Kje?

Gospodarska zbornica Slovenija

Več o programuin govornikih si preberi na njihovi spletni strani TUKAJ.