V zvokih mesta je drama: 'Emona kliče, javi se Ljubljana'

Vodilo performansa 'Emona kliče, javi se Ljubljana' je ustvariti lucidne vizualne pokrajine ob atonalnih zvokih, ki sestavljajo subtilno konstrukcijo in nudijo obilico užitka občutljivim ušesom.

18. 7. 2014

Pesniki vkomponirano dodajajo svoja razmišljanja o mestu, v katerem živijo in tistem iz preteklosti, ki ga je preko rimskih zgodb mogoče sestaviti z bujno domišljijo.

Glasovni vrtinec urbanih podob, ki ga bo v živo ozvočil, povedal in projeciral umetniški hibrid, je sestavljen posebej za to priložnost.

Pesniki Mitja Drab, Jana Putrle Srdić, Peter Semolič in Tone Škrjanec bodo vsak v svojih dveh pesmih o sodobni Ljubljani in rimski Emoni, napisanih za to priložnost, sopostavili vzdušje dveh mest, ki sta vendar eno samo. Med besede se bodo vrivale realne in fiktivne slike mesta; rezani, kolažirani in montirani izseki slikarja in video umetnika Gorazda Krnca. Theremidi Orchestra uporablja elektronske 'naredi sam' (DIY) naprave, s katerimi proizvaja brneče, škripajoče in šumeče glasove.

Atonalni performans bo razstavil besede na zvoke, ki bodo sestavili nove pomene in vrnili poeziji eksperiment.

Več o tem zvočno-pesniškem-vizualnem dogodku:

  • zgodite se ima v soboto, 26. julija 2014, ob 21. uri na festivalu Dobimo se pred Škucem v Ljubljani

Zvok: Theremidi Orchestra

Pesniki: Mitja Drab, Jana Putrle Srdić, Peter Semolič, Tone Škrjanec

Vizualni umetnik: Gorazd Krnc

Produkcija: Zavod Gulag

Koprodukcija: Društvo ŠKUC

Projekt podpirata Mestna občina Ljubljana - Emona 2000 in Ministrstvo za kulturo RS.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri