V Vipavski dolini začetek že osme sezone akcije Očistimo naše gore

Varno in odgovorno v gore. To je bilo glavno sporočilo zdaj že tradicionalne planinsko-ekološke akcije Očistimo naše gore, ki je v nedeljo, 14. maja z otvoritvenim dogodkom v Vipavi vstopila v svojo osmo sezono.

V Vipavski dolini začetek že osme sezone akcije Očistimo naše gore (foto: Promo) Promo
16. 5. 2017 | Promocijsko sporočilo

Na pomen varnega in odgovornega obnašanja v gorah že vse od začetka akcije Očistimo naše gore opozarjajo tudi v Zavarovalnici Triglav.

Očistimo naše gore

»Akcija je od začetka do danes prerasla v gibanje ljudi, ki imamo radi naravo in jo želimo ohraniti čisto. Razvija pa se še v mnogo več – spodbujamo varno hojo v hribe, velik poudarek dajemo gorskemu bontonu, hkrati pa motiviramo tudi družine, da prosti čas preživljajo skupaj v naravi,« je namen priljubljenega planinsko-ekološkega projekta opredelila Ana Cergolj Kebler, vodja akcije Očistimo naše gore v Zavarovalnici Triglav.

Očistimo naše gore

Simbol akcije Očistimo naše gore še naprej ostajajo bio razgradljive vrečke za odgovorno ravnanje z odpadki, s katerimi bo letos Zavarovalnica Triglav opremila vsaj 73 planinskih domov v sredogorju in visokogorju.

Čeprav so planinci v zadnjih sedmih letih v okviru akcije iz gora odnesli kar 28 ton odpadkov, v Triglavu planince in planinke spodbujajo tudi v smeri, da smeti v dolini ločeno odložijo v pravi zabojnik. Letos bodo zato na različnih dogodkih v okviru akcije Očistimo naše gore do njenega zaključka v septembru organizirali zabavne izzive hitrega ločevanja smeti, ki jih najdemo v hribih.

Bogat program na otvoritvi v Vipavi

Otvoritveni dogodek osme sezone akcije Očistimo naše gore se je odvil v kampu Tura nad Vipavo v nedeljo, 14. maja, spremljalo pa ga je pestro dogajanje. Uvodni del je bil namenjen čiščenju okoliških planinskih poti, nadaljevalo pa se je v znamenju zabave in izobraževanja.

Očistimo naše gore

Za varnejši planinski korak v novo sezono so bile na voljo različne zanimive in poučne delavnice, člani GRZS pa so prikazali, kako poteka reševanje z atraktivno tirolsko žičnico.

Na voljo je bila tudi plezalna stena, igre ter geolov za otroke s skritim zakladom, ki ga je pripravil Kuža Pazi.

Očistimo naše gore

Naslednji dogodek v okviru akcije Očistimo naše gore se bo odvil 8. julija v Kamniški Bistrici.

Za obiskovalce bodo tudi tokrat po pohodu, na katerem bodo očistili okoliške poti, pripravili različne zanimive in poučne delavnice ter zabavno-športne igre. Poleg tega bo na dogodku prisoten tudi dermatolog, ki bo planincem svetoval, kako kožo kar najbolje zaščititi, ko se odpravljamo v hribe. Seveda pa ne bodo manjkali niti člani Gorsko reševalne zveze Slovenija z atraktivno tirolsko žičnico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri