V Trzinu se odpira Hiša plesa in materinstva

Septembra se v okviru projekta Plešem zase v Trzinu odpira Hiša plesa in materinstva, katere idejna vodja in ustanoviteljica je Irena Pfundner Tkalec, prva licencirana inštruktorica za plesno pripravo na porod pri nas.

V Trzinu se odpira Hiša plesa in materinstva (foto: shutterstock) shutterstock
7. 9. 2012

"Gre za 90-minutni program v latino, afriških, indijskih in orientalskih ritmih, katerega namen je izvajati gibanje v medenici, ki ga lahko uporabimo pri porodu, da pomagamo dojenčku, da se spusti v medenico. Ne gre za tehnično učenje korakov, temveč za njihovo uporabnost," je pojasnila Irena, ki se je obkrožila z ekipo strokovnjakov.

"Naše poslanstvo bo vrniti porod v domeno in predvsem odgovornost žensk. Sodelujem s slovenskimi doulami, ki že delajo korak k temu. Takoj v oktobru bomo začeli sklop predavanj Priprave na čudovit porod, ki ponuja bolj praktično pripravo kot šola za starše. Poleg tega bo v hiški veliko vadb za nosečnice, mamice z dojenčki, za otroke in odrasle. Na posebnih petkovih delavnicah bomo gostili izjemne vsebine: metodo Franklin, izrazne plesne delavnice, spiritualni ples, avtentični ples, evritmijo ... Veliko bo tega," je še dodala Irena, ki vabi na dvodnevno odprtje.

"Uradno odprtje bo 19. septembra, sledil ji bo Zumba party. Naslednji dan bomo predstavljali posamezne programe, zvečer pa bosta predstavitev Plesne priprave na porod in svetovna premiera novega dokumentarnega filma na temo poroda Freedom for birth, ki bo potekal sočasno na tisoč lokacijah po svetu."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri