V Španske borce prihaja dobro začinjena Živa

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravlja Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa 2012, ki bo potekal od četrtka, 22. 11., do sobote, 24. 11., v Centru Španski borci v Ljubljani.

16. 11. 2012

Na festivalu, ki že od leta 1975 skrbi za razvoj slovenske sodobne plesne umetnosti in katerega ime je svojevrstni hommage Živi Kraigher, znani pedagoginji, koreografinji in dolgoletni voditeljici

Oddelka za izrazni ples na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, si bomo letos ogledali 44 plesnih miniatur in 8 predstav.

Pripravili so jih naši najboljši mladi plesalci, na šestih regionalnih revijah plesnih skupin pa izbrala selektorica, plesalka in koreografinja Nataša Tovirac. Fokus letošnjega festivala so začimbe, od bazilike, cimeta, rožmarina, pehtrana, origana, timijana do žafrana, zato organizatorji tokrat vabijo na res dobro začinjeno Živo!

Festival Živa se bo pričel v četrtek, 22. 11. ob 19.00 z nekaj plesnimi miniaturami in otvoritveno plesno predstavo studia za svobodni ples Ekvilibrij VIII na temo bazilike, ki, tako piše v zeliščarskih knjigah, skrbi za ravnovesje, poživlja telo, bistri um in je bistvo, ki je očem skrito...

Po predstavi bodo najvidnejšim ustvarjalcem preteklega leta podelili tudi priznanja JSKD za področje sodobnega plesa.

Festival se bo v petek, 23. 11., nadaljeval ob 16.00 z različnimi začimbnimi mešanicami ter se iztekel v soboto, 24. 11.,  z zadnjim sklopom plesnega programa, ki se bo pričel ob 20.00 in na katerem se bodo predstavili gostje iz Linza . 

Za petek in soboto so pripravili tudi spremljevalni program. Tako bo v preddverju Španskih borcev oba dneva  med 11. in 18. uro potekal Plesni bolšjak, na katerem bo moč podariti, prodati, kupiti ali izmenjati plesne kostume, knjige o plesu, CD-je, plesne plakate in tako dalje, prav tako oba dneva med 14.00 in 15.00 pa bo Gregor Kamnikar v Plesnem studiu predstavljal svojo novo knjigo Zmes za ples.

Več o tem na spletni strani Centra Španskih borcev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri