V Slovenijo prihaja prvi PINK DAY

V Slovenijo prihaja prvi PINK DAY, dogodek, ki je nastal na podlagi odličnega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško.

V Slovenijo prihaja prvi PINK DAY (foto: arhiv organizatorja) arhiv organizatorja
5. 4. 2016

»PINK DAY je dogodek, ki povezuje sosednji državi, mesti Maribor in Zagreb, je dogodek, ki na subtilen način povezuje ženske in dviguje kulturo pitja v Sloveniji,« je na novinarski konferenci povedala Apolonija Brumec iz Zavoda vinskega turizma VinoFeel.

1 PINK DAY Slovenje je obogaten mednarodni festival rose vina vrhunskih domačin in mednarodnih vinarjev, ki bo 7. aprila 2016 v Narodnem domu Maribor ponudil ob izvrstni kulinariki izobraževalne delavnice o kulturi pitja vina in rose vinih v Sloveniji in po svetu.

Ker je dogodek produkt odličnega mednarodnega sodelovanje in izvrstna priložnost za Maribor je k organizaciji dogodka pristopil tudi Zavod za turizem Maribor – Pohorje.

Direktorica zavoda Janja Viher je danes poudarila, da je PINK DAY odlična priložnost za promocijo Maribora in Slovenije: »Dogodek se sklada s strategijo turizma in promocijo Hiše stare trte, ki jo obišče največ turistov v Mariboru. PINK DAY povezuje ženske, dviguje nivo vinskega turizma v osrčju prestolnice vina in je primer izvrstnega sodelovanja konkurenčnih vrhunskih vinarjev, držav in mest. Zato ima vse potenciale, da postane tradicionalen.«

Organizatorji so izpostavili tudi humanitarno noto dogodka.

Dan pred PINK DAY, 6. aprila 2016 ob 18. uri, bodo v Hiši Stare trte organizirali dobrodelno dražbo posebnih vin in slikarskih del znanih Slovencev, med njimi tudi enega izmed ambasadorjev dogodka 6 Pack Čukurja.

Ta je na novinarski konferenci izpostavil pomembno vlogo žensk v naši družbi in prav zato ga je ta dogodek pritegnil.

Sicer pa začetki PINK DAY-a segajo na Hrvaško, kjer so ženske najprej ustanovile združenje WOW. Kot je na novinarski konferenci povedala izvršna direktorica Marija Vukelič, je glavni namen WOW druženje žensk, spoznavanje vinskega sveta ter povezovanja v različne oblike sodelovanja tako v vinskem svetu kot na poslovnem področju.

Ugotovile so namreč, da so ženske pomemben del vinskega sveta in tako se je rodila ideja o PINK DAY-u, ki se iz leta v leto nagrajuje in dopolnjuje.

Karte za PINK DAY so na voljo na TIC Maribor – Pohorje, Hiši Stare trte in Miškovi špajzi, več informacij pa najdeš na spletni strani pinkday.si.