V Novi Gorici bo ta teden gostoval Michellinov chef (preveri, kje!)

V Sloveniji se bo italijanski kuharski mojster mudil v imenu trajnostnega projekta Glocal Gourmet,.

V Novi Gorici bo ta teden gostoval Michellinov chef (preveri, kje!) (foto: Unsplash.com/Nick Karvounis) Unsplash.com/Nick Karvounis
16. 3. 2019

Prejšnji teden je podjetje Hit javnosti predstavil nov trajnostni projekt Glocal Gourmet, ki  z besedo in dejanji povezuje lokalne kulinarične zgodbe in prizadevanja za trajnostno prihodnost.

V Hitu želijo s projektom Glocal Gourmet pospremiti dogajanje na poti do leta 2021, ko bo Slovenija postala evropska gastronomska regija.

Kuhinja namreč predstavlja most med lokalnim eno-gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom. 

No, v okviru omenjenega projekta pa bodo pred izziv postavili tudi velika imena italijanske kuhinje, ki bodo z lokalnimi in sezonskimi pridelki ustvarjali skupaj z ekipo kuharjev Perline restavracije Calypso, ki jih vodi chef Dalibor Janačković.

Prvi v goste prihaja chef Emanuele Scarello, vrhunski kuhar in lastnik restavracije Agli Amici iz Vidma (2* Michellin).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agli Amici 130 (@agliamici130) on

Dogodek bo potekal v četrtek, 21. marca, v restavraciji Calypso v hotelu Perla v Novi Gorici, sledili pa mu bodo še drugi večeri, v vsakem letnem času po eden.

»Zelo sem vesel, da lahko prispevam svoj delež znanja in izkušenj k projektu Glocal Gourmet, katerega skupni cilj je prepoznavanje, raba in promocija živil, na katerih temelji identiteta našega skupnega čezmejnega prostora. Prav tako pa želimo v vsakodnevno delovno prakso uvesti nekatere dobre navade z
namenom zmanjšanja uporabe plastike«, pravi Emanuele Scarello.

V družbi Hit v sodelovanju z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici in priznanim italijanskim chefom Emanuelom Scarellom s projektom Glocal Gourmet postavljajo most med lokalnim eno- gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom.

S skupno zavezo k izmenjavi strokovnih znanj s področja eno-gastronomije ter zmanjševanju uporabe plastike v delovnem in domačem okolju.

Fotografije: Unsplash.com/Nick Karvounis