V Novi Gorici bo ta teden gostoval Michellinov chef (preveri, kje!)

V Sloveniji se bo italijanski kuharski mojster mudil v imenu trajnostnega projekta Glocal Gourmet,.

V Novi Gorici bo ta teden gostoval Michellinov chef (preveri, kje!) (foto: Unsplash.com/Nick Karvounis) Unsplash.com/Nick Karvounis
16. 3. 2019

Prejšnji teden je podjetje Hit javnosti predstavil nov trajnostni projekt Glocal Gourmet, ki  z besedo in dejanji povezuje lokalne kulinarične zgodbe in prizadevanja za trajnostno prihodnost.

V Hitu želijo s projektom Glocal Gourmet pospremiti dogajanje na poti do leta 2021, ko bo Slovenija postala evropska gastronomska regija.

Kuhinja namreč predstavlja most med lokalnim eno-gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom. 

No, v okviru omenjenega projekta pa bodo pred izziv postavili tudi velika imena italijanske kuhinje, ki bodo z lokalnimi in sezonskimi pridelki ustvarjali skupaj z ekipo kuharjev Perline restavracije Calypso, ki jih vodi chef Dalibor Janačković.

Prvi v goste prihaja chef Emanuele Scarello, vrhunski kuhar in lastnik restavracije Agli Amici iz Vidma (2* Michellin).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agli Amici 130 (@agliamici130) on

Dogodek bo potekal v četrtek, 21. marca, v restavraciji Calypso v hotelu Perla v Novi Gorici, sledili pa mu bodo še drugi večeri, v vsakem letnem času po eden.

»Zelo sem vesel, da lahko prispevam svoj delež znanja in izkušenj k projektu Glocal Gourmet, katerega skupni cilj je prepoznavanje, raba in promocija živil, na katerih temelji identiteta našega skupnega čezmejnega prostora. Prav tako pa želimo v vsakodnevno delovno prakso uvesti nekatere dobre navade z
namenom zmanjšanja uporabe plastike«, pravi Emanuele Scarello.

V družbi Hit v sodelovanju z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici in priznanim italijanskim chefom Emanuelom Scarellom s projektom Glocal Gourmet postavljajo most med lokalnim eno- gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom.

S skupno zavezo k izmenjavi strokovnih znanj s področja eno-gastronomije ter zmanjševanju uporabe plastike v delovnem in domačem okolju.

Fotografije: Unsplash.com/Nick Karvounis

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri