V Mini teatru se odpira razstava Dorimu ART

Serija Dorimu ART predstavlja ključni mejnik v razvoju mlade znamke Dorimu, ki se je začela razvijati iz Zgodbe o mali Dorimu – pravljice za odrasle, ki je lansko jesen izšla kot zmagovalno delo na literarnem natečaju.

27. 6. 2012

Zamisel, da bi iz punčk razvila mehke skulpture, se je porodila s spoznanjem, da se je začela vloga punčke Dorimu spreminjati: zaradi vedno bolj izpopolnjene in podrobne izdelave so punčke Dorimu postale več kot igrače in tako naročnikom po Sloveniji ter drugod po svetu krasijo police kot dekorativni unikatni izdelki.

Kmalu se je rodila želja, da bi punčkam podarila tudi umetniško vrednost, kar je vodilo v razvoj serije Dorimu ART – serije dekorativnih mehkih skulptur, ki jih predstavljava na prvi tovrstni razstavi Punčka – več kot igrača.

Izbira razstavnih skulptur je neposredno povezana z Zgodbo o mali Dorimu; v živo te bo namreč pozdravilo šest mavričnih vilinov, Zlata vila, sramežljivi čriček in ostali liki iz zgodbe, ki so zapustili varno zavetje knjižnih platnic.

Na razstavi, ki bo od 1. julija do konca septembra na ogled v prostorih Mini teatra v Križevniški ulici in v grajski dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu, bodo mehke skulpture Dorimu zaživele v svojih 'univerzumih', ki jih je zasnovala in spletla neptunsko navdihnjena 'Murva'.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri