V Ljubljani odprli Center ponovne uporabe

V Ljubljani so odprli Center ponovne uporabe, ki bo poskrbel, da izdelki, ki jih ne potrebujete več in so še uporabni, dobijo novo življenje.

21. 1. 2013

Delovanje Centrov ponovne uporabe (CPU) je trajnostno naravnano.

Delujejo kot socialna podjetja, ki zaposlujejo težje zaposljive osebe, poleg tega pa z zmanjševanjem količine odpadkov skrbijo za varstvo okolja.

Pomagajo nam spreminjati odnos do okolja in do samoumevnih dobrin. Vsak predmet namreč v sebi nosi številne informacije. Od tega, kdo ga je izdelal in kje, kakšne surovine so zanj uporabili, koliko tisoč kilometrov je prepotoval, do tega, koliko ljudi ga je uporabljalo in koliko časa ter kako dolgo bo trajalo, da se razgradi.

Delovanje Centrov ponovne uporabe zaznamujejo socialna naravnanost in okoljska ozaveščenost, predstavljajo pa se tudi kot centri kreativnosti. V njih se odvijajo ustvarjalne delavnice, izmenjave idej, druženja ustvarjalcev, informiranje in praktični prikazi ponovne uporabe, nastajanje obrtnih poklicev ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri