V Ljubljani kmalu razstava Podvodni svet skozi oči fotografov National Geographica Slovenija

Razstava bo na ogled v galeriji "S" na Ljubljanskem gradu, in sicer med 11. junijem in 20. septembrom 2015.

V Ljubljani kmalu razstava Podvodni svet skozi oči fotografov National Geographica Slovenija (foto: Matej Vranič) Matej Vranič
3. 6. 2015

Na Ljubljanskem gradu nadaljujejo s sklopom fotografskih razstav na temo dežele, ljudje – narava, čudesa; v letu 2012 je bila to razstava svetovno priznanega fotografa Steva McCurryja, leta 2013 indijske fotografije ter fotografije o skrivnostih reke Ljubljanice slovenskega fotografa mednarodnega slovesa Arneja Hodaliča, lani razstava National Geographic – 50 najboljših fotografij,

Letos organizatorji skupaj z revijo National Geographic Slovenija predstavljajo štiri slovenske fotografe, avtorje, ki so na straneh slovenske izdaje te prestižne revije objavljali svoje podvodne fotografije.

To so: Borut Furlan, Matej Vranič, Andrej Voje in Arne Hodalič.

Borut Furlan je sinonim za slovensko podvodno fotografijo in zagotovo sodi v sam svetovni vrh na tem področju, saj je dobitnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj. Med njimi tudi nagrade za najboljšo naravoslovno reportažo vseh lokalnih izdaj (40) revije National Geographic leta 2014.

Matej Vranič je paradni fotograf slovenske izdaje National Geographica v t. i. wildlife ali naravoslovni fotografiji. Doslej je v tej reviji objavil sedem zgodb, za številne je prejel t. i. priznanje »Best Edit«, ki ga podeljujejo v uredništvu lokalnih izdaj National Geographica v Washingtonu. Resda ni specializiran za podvodne posnetke, a so tudi njegove podvodne fotografije, ki nastajajo v sklopih reportaž o kopenskih živalih, izjemne in brez primere.

Andrej Voje je izkušen podvodni fotograf s številnimi razstavami in objavami, za njim je veliko potopov in predvsem objav v številnih tiskanih in elektronskih medijih.

Arne Hodalič je svojo ljubezen do reportaž prenesel tudi v podvodno fotografijo in pod gladino ga zanimajo predvsem najrazličnejše zgodbe. Podvodno reportažo iz reke Ljubljanice so mu kot prvemu slovenskemu fotografu objavili tudi v izvirni izdaji National Geographica.

Razstava Podvodni svet skozi oči fotografov National Geographica Slovenija bo na ogled v galeriji "S" na Ljubljanskem gradu, in sicer med 11. junijem in 20. septembrom 2015.

Kustosa razstave sta oblikovalec in urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija, Grega Inkret in Arne Hodalič, ki bo obiskovalce popeljal tudi po dveh vodenih ogledih po razstavi, in sicer 18. in 19. junija 2015 ob 17. uri. Cena vodenega ogleda je 3 EUR.

Cena vstopnice za ogled razstave je 2 EUR, za obiskovalce z grajsko vstopnico je vstop prost. Razstava bo odprta vsak dan od 9. do 21. ure.