V Kranju kmalu največji mladinski festival!

Letos se piše 21. leto, ko festival Teden mladih od 8. do 16. maja prihaja na kranjske ulice, koncertna prizorišča, gledališke odre in lokale.

V Kranju kmalu največji mladinski festival! (foto: promocijsko gradivo organizatorja) promocijsko gradivo organizatorja
21. 3. 2015

Največji mladinski festival, ki ga organizira Klub študentov Kranj, bo prinesel več kot 100 dogodkov s področja športa, kulture, glasbe in izobraževanja.

Živahen in kakovosten nabor dogodkov je glavno vodilo letošnjega festivala, ki ga vsako leto organizira več kot 50 aktivistov Kluba študentov Kranj v sodelovanju z lokalnimi društvi in organizacijami.

Zvrstili se bodo številni športni turnirji, gledališke predstave, različne delavnice, impro in stand up predstave, poskrbljeno pa bo tudi za zabavo najmlajših.

Kranj

Tradicionalni dogodki kot so 7. Kolesarski vzpon na Jošt, Nočni tek po ulicah Kranja in Stand up z zvenečimi imeni iz sveta zabave pa napovedujejo tudi nove, kot sta Tržnica okusov in TedxYouth@Kranj, ki bo potekal v času Tedna mladih.

Festivalske večere in noči bo barval bogat glasbeni program, ki ga bo v petek, 8. maja, otvoril Vlado Kreslin z Malimi bogovi skupaj s Hamom in Tribute to love. Med tednom se bo zvrstilo več koncertov – nastopil bo Adi Smolar, potekal bo tradicionalni Metal večer in Zaključek glasbenih tematskih večerov, Reggae večer, ljubitelji elektronike pa bodo poplesavali na ritme Milkdrinkersov, Vibe Departmenta in drugih. Slovo letošnjemu festivalu boš zapela skupaj z zasedbami Le Serpentine, T.M.S. Crew in Big Foot Mama.

Predfestivalski mrzlici in dogajanju lahko slediš na Facebook strani, kmalu pa tudi na www.teden-mladih.si.