V Kranj prihaja Teden mladih!

Od 11. do 19. maja bo Kranj spet preplavil Teden mladih - mladinski festival športa, kulture, glasbe in izobraževanja, ki ga prireja Klub študentov Kranj.

12. 4. 2012

Festival, ki letos praznuje 18 let, bo na skoraj 20 različnih prizoriščih ponudil prek 100 dogodkov, med njimi že tradicionalne Razstur party, Noč silakov, Modno revijo Tedna mladih, Dobrodelni spinning, stand-up večer in bogat koncertni program.

Med potrjenimi glasbenimi imeni letošnjega festivala so Tabu, Nina Pušlar, Big Foot Mama, Magnifico & Turbolentza, DJ Sasha Lopez, Requiem in Vibrator u rikverc (SRB).

Festival pa letos prinaša tudi obilo novosti, med njimi Nočni tek po ulicah Kranja, festivalsko maskoto in mobilno aplikacijo.

V devetih dneh se bodo zvrstila številna predavanja: o dopingu v športu bo spregovoril eden izmed najbolj znanih športnih komentatorjev Andrej Stare, dr. med., pogovarjali se bomo tudi z brkatim smučarjem Filipom Flisarjem, ogledali si bomo večkrat nagrajeni film Izlet, po njem pa se pogovarjali z režiserjem Nejcem Gazvodo in kranjsko igralko Nino Rakovec, skupaj z Maticem Zormanom, letošnjim nagrajencem Slovenia Press Photo za najboljšo reportažo, ki jo je posnel v Gazi, bomo otvorili razstavo Podobe utišanih, na Buchanologiji pa trenirali trebušne mišice s tremi komiki: s Klemenom Mauhlerjem, Jonasom Žnidaršičem in Klemenom Bučanom. Krohotali se bomo tudi na stand-up večeru, ko bodo smeh iz obiskovalcev izvabljali Tin Vodopivec, Jernej Celec, iz Hrvaške prihaja Domagoj Pintarić, iz Kanade pa Daniel-Ryan Spaulding.

Koncertni program bodo zapolnjevala tako domača kot tuja glasbena imena: na otvoritvenem koncertu bodo nastopili Tabu, Nina Pušlar in Lombardo, na zaključnem Četrtkanju nas pričakuje romunski avtor superhita »All my people« DJ Sasha Lopez, od Tedna mladih pa se bomo poslovili s srbskimi pankrokerkami Vibrator u rikverc, rokerji Big Foot Mamo ter vedno zabavnimi Magnificom & Turbolentzo.

Programu Tedna mladih lahko slediš na www.teden-mladih.si in www.facebok.com/tedenmladih.