V kinu kmalu eden od najbolj obetavnih filmov letošnjega leta

Igra imitacije, film z osupljivimi 73 nominacijami, med drugim za zlate globuse ter BAFTA nagrade, že januarja prihaja v slovenska kina.

V naših kinih od 22. januarja! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2015

Filmska mojstrovina je napet in pretresljiv portret sijajnega genija, a tudi zapletenega možakarja, ki je pod neverjetnim pritiskom pomagal prej končati drugo svetovno vojno in s tem rešil na tisoče življenj, pri tem pa je ostal eden največjih neopevanih junakov Velike Britanije.

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) še danes velja za pionirja sodobnega računalništva, ki je kot sijajen vodja z vseh vetrov nabrane skupine akademikov, jezikoslovcev, šahovskih prvakov in tajnih agentov zaslužen za razvozlanje šifer nemškega kodirnega stroja Enigma med drugo svetovno vojno, ki so veljale za nezlomljive.

Ob Cumberbachu njegovo zaveznico in sodelavko Joan Clarke upodablja Keira Knightley, pod režijsko taktirko Mortena Tylduma pa igrajo še Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance in Mark Strong.

Oglej si napovednik:

Igra imitacije na naša kino platna prihaja 22. januarja, ogledala pa si ga boš lahko v vseh Cineplexxih ter manjših kinih po Sloveniji (v Ljubljani samo v Kinodvoru).

Pa še to!

Čisto pravi šifrirni stroj Enigma, ki je sicer shranjen v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, bo posebej ob premiernem predvajanju filma (od 21. januarja do 4. februarja) na ogled v galeriji Kinodvora. Gre za edini znani tovrstni primerek v Sloveniji.