V Kino Šiška prihaja litvanski elektronski dvojec Beissoul & Einnous

Najekstravagantnejši act letošnjega MENT Ljubljana dogodka se vrača v Ljubljano na svoj prvi celovečerni klubski nastop, ki bo v sredo, 14. septembra, ob 20. uri v CUK Kino Šiška.

V Kino Šiška prihaja litvanski elektronski dvojec Beissoul & Einnous (foto: promocijsko gradivo organizatorja) promocijsko gradivo organizatorja
12. 9. 2016

Litvanski duo Beissoul & Einius na odru pričara kaleidoskopski razpok energičnega elektro-soula, ekscentrične koreografije, drznih modnih popadkov in zmernega do pretežnega ekshibicionizma.

Za ustrezno kaleidoskopski uvod in nadaljevanje prve Indekš lekcije v novi sezoni bo poskrbel b2b DJ set Felisa Catusa in Levanaela.

Prvi je glavni vokalist. Pevec z eteričnim glasom, neverjetni soul glasbenik. Drugi je vodja studijskega laboratorija, alkimist sintetizatorja in računalnika, ki žonglira s programiranjem ter vokali. Skupaj sta ustvarila avanturističen, hipnotičen duet Beissoul & Einius, ki je prejel nagrado M.A.M.A. za najboljši elektronski dvojec leta 2015.

S prelivanjem elektronike, melanholičnih vokalov in najnovejših plesnih ritmov je dvojec s svojim edinstvenim slogom prerasel v enega najboljših koncertnih izvajalcev na svetu.

Glasba s plošče Laikas Paikas (2014) in EP-jaChamillion (2015) se predrami, ko Beissoul razkrije očarljivo karizmo in surrealistično poplesuje v ekscentričnih oblačilih, Einius, zatopljen v svoje naprave, pa vas medtem popelje na krilih zvokov prihodnosti.

Vseeno pa teatralni vidik nastopa nikoli ne zasenči najpomembnejšega – prijetnega electro-pop beata, polnega nepričakovanih eksperimentov, ki se spogleduje z vašimi čustvi.

Že od prvega dne so njuni nastopi vedno bolj ekstatični in svobodni, s svojo neokrnjeno zmesjo energije, koreografije in mode pa sta se Beissoul & Einius prelevila v koncertna izvajalca, ki ju ne gre zamuditi. Več informacij najdeš TUKAJ.