V kino po dozo smeha s Skoraj policaja

Skoraj policaja je tipični film o tovarištvu dveh policistov – le da glavna junaka nista policista.

2. 11. 2014

Dva prijatelja, ki jima ne gre ravno najbolje, se za zabavo v kostumih preoblečeta v policaja in čez noč postaneta senzacija v soseski. A ko se novopečena »junaka« zapleteta v resnično mrežo mafijcev in pokvarjenih detektivov, morata svoji lažni policijski znački dati na preizkušnjo. Lažna policaja se znajdeta v resnični kaši.

Justin Miller (Damon Wayans, Jr.) in Ryan O'Malley (Jake Johnson) že od zaključka srednje šole životarita. Justin gara pri proizvajalcu video igric, kjer imajo šefi namesto njegovega nedavnega predloga, v katerem nastopajo pravi policisti, raje odslužene štorije z zombiji. Ryan, ki še vedno počiva na lovorikah kariere srednješolskega nogometnega zvezdnika, službe menja kot spodnje perilo – največji dosežek je bil nastop v oglasu za zdravilo proti herpesu – in je še pri tem neuspešen.

A ko se fanta udeležita zabave v maskah, se vse postavi na glavo. Prepričana, da gre za žurko v kostumih, si Justin in Ryan nadeneta uniformi losangeleške policije, ki jih je Justin uporabil pri predstavitvi svoje video igrice. Iz zabave, na kateri je obvezna večerna toaleta, ju smeje preženejo; a fanta med vračanjem po ulicah Hollywooda opazita nekaj nenavadnega: ženske se kar lepijo nanju, barabe ubogajo njuno sleherno besedo, točaji pa jima na stroške hiše točijo pijačo – vse zato, ker ju imajo za policista. Za Ryana je to vrhunec blaženosti, plahi Justin pa ni tako navdušen, saj se boji, da ju bodo prijeli pravi policisti. Ryan na eBayju kmalu kupi policijski avto, luči in radijski sprejemnik – in fanta se začneta odzivati na prave klice na pomoč.

Policijska značka ima čudežen vpliv na Justinovo ljubezensko življenje, saj se natakarica Josie (Nina Dobrev) iz lokala, ki ga redno obiskujeta, naposled le ogreje zanj. Toda prah na »njunih« ulicah dvigne evropski mafijec Mossi Devic (James D'Arcy) s krdelom svojih goril, ki se nameravajo »policistov« znebiti.

Justina in Ryana je na ulicah opazilo tudi pravo osebje losangeleške policijske postaje. Pošteni policist Segars (Rob Riggle) salutira pred Ryanovim lažnim oficirskim činom, medtem ko neizprosni detektiv Detective Brolin (Andy Garcia) sumljivi parček čedalje bolj podrobno in zavzeto opazuje.

Preden se naša junaka uspeta izbezati iz nevarno zapletene igre mačke z mišjo, v kateri imajo glavno besedo mafijci in pokvarjeni policaji, zabredeta v vročo godljo... in se pri tem trudita obdržati glavo nad vrelo površino.

SKORAJ POLICAJA (LET'S BE COPS) – v kinu od 6.11.!

O igralcih:

  • DAMON WAYANS, JR. (Justin Miller) je sin komika Damona Wayansa in član družine umetnikov, ki so ustvarili revolucionarno TV serijo In Living Color in filmsko franšizo Scary Movie. Igra serijah Happy Endings in New Girl. Sicer je ob očetu začel v njegovi seriji My Wife and Kids, potem se je podal na »stand up« odre in sodeloval v seriji Def Comedy Jam. Na velikih platnih je debitiral v parodiji Blankman in nato igral v Dance Flick, Marmaduke, Someone Marry Barry in The Other Guys.
  • JAKE JOHNSON (Ryan O'Malley) igra v seriji New Girl in je nedavno nastopil v celovečercih Neighbors ob Sethu Rogenu, Zacu Efronu in Rose Byrne, Spielbergovem Jurassic World in risanem The Lego Movie. Na fakulteti je spisal gledališko dramo, s katero mu je uspelo priti na prestižno Tisch School of the Arts na Newyorški univerzi; njegovo dramo Cousins so na oder postavili v Ensemble Studio Theatre. Po selitvi v Los Angeles je dobil obstranske vloge v filmih Redbelt, Paper Heart, Safety Not Guaranteed, Ceremony in No Strings Attached, medtem pa je igral tudi v serijah Derek and Simon – The Show in Drunk History, ki jo je soustvaril za splet in poskrbel, da se je preselila na TV zaslone. Pomembnejše vloge so sledile v celovečercih Get Him to the Greek, 21 Jump Street, A Very Harold and Kumar 3D Christmas, Drinking Buddies, The Pretty One in Coffee Town.
  • ROB RIGGLE (Segars) je sprva služil v mornarici in nato na kljuko obesil študij politologije, saj ga je ljubezen do »stand-up« komedije speljala v zabavni posel. Postal je občasni član zasedbe oddaje Saturday Night Live in nato še poročevalec v oddaji The Daily Show. Na TV smo ga videli še v oddajah in serijah Upright Citizens Brigade, Chappelle's Show, The Office, 30 Rock, Arrested Development, Children's Hospital, Happy Endings, Wilfred, New Girl, Coogan Auto (tri epizode je režiral), Drunk History, NTSF: SD: SUV in Modern Family. Glas je posojal likom v serijah Glenn Martin DDS in American Dad. Na velikih platnih je krst prestal v Pushing Tom, sledile so vloge v Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Unaccompanied Minors, Step Brothers, The Hangover, Going the Distance, Big Miracle, Nature Calls, The Internship..., pred kratkim pa še Just Before I Go in Dumb and Dumber To. Glas je posodil likoma v risankah Hotel Transylvania in The Lorax.
  • NINA DOBREV (Josie) navdušuje v seriji The Vampire Diaries, sicer pa je v Bolgariji rojena igralka v Kanadi, kamor se je preselila družina, kariero začela v TV filmih, kot so Playing House, Too Young to Marry, My Daughter's Secret in The American Mall ter v seriji Degrassi: The Next Generation. Glas je posodila likoma v risanih serijah Family Guy in The Super Hero Squad Show.Na velikih platnih smo jo videli v Away from Her, The Poet, How She Move, Fugitive Pieces, Chloe, The Roommate, Arena in The Perks of Being a Wallflower.
  • JAMES D'ARCY (Mossi Devic) je nazadnje ob Chloe Sevigny igral v seriji Those Who Kill, sicer pa je angleški igralec začel na gledaliških odrih in na velikih platnih debitiral v majhni vlogi v biografiji Wilde. Sledili so celovečerci Revelation, Master and Commander: The Far Side of the World, Exorcist: The Beginning, An American Haunting, W.E, Age of Heroes, Cloud Atlas, Hitchcock in Dreams Never End. Nazadnje smo ga videli v After the Dark in Jupiter Ascending. Na TV je med drugim nastopil v serijah The Closer in Mansfield Park ter TV filmu Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire.
  • ANDY GARCIA (detektiv Brolin) je nazadnje ob Veri Farmigi igral v celovečercu At Middleton, ki ga je tudi produciral, in glas posodil liku v risanki Rio 2. Nameraval je postati igralec baseballa, a se je zaradi bolezni usmeril v igro. Debitiral je v seriji Que Pasa U.S.A.? in nato igral v serijah Hill Street Blues in Archie Bunker's Place. Na velikih platnih je začel v Blue Skies Again in nato navduševal v A Night in Heaven, The Mean Season, 8 Million Ways to Die, The Untouchables, Black Rain, Internal Affairs, The Godfather: Part III, Dead Again, Jennifer Eight, When a Man Loves a Woman, Things To Do In Denver When You Are Dead, Night Falls on Manhattan, Hoodlum, Desperate Measures, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen, Smokin' Aces, New York I Love You, The Pink Panther 2, City Island (tudi producent), Five Days of War... Izza kamere je sodeloval pri še več projektih; režiral je epizodo serije Cold Case, produciral epizodo antologijske serije American Masters in izvršno produciral celovečerec Swing Vote in TV film For Love or Country: The Arturo Sandoval Story, v katerem je naslovno vlogo odigral sam.

... in ustvarjalcih:

  • LUKE GREENFIELD (producent, režija, soscenarist) je filme začel ustvarjati pri desetih letih in nato obiskoval fakulteto za film in TV, kjer je med drugim posnel nagrajeni kratki film Alive & Kicking, ki mu je pri 21-ih prinesel pogodbo z agencijo. S kratkim filmom The Right Hook je nase opozoril producenta Adama Sandlerja in režiral celovečerno komedijo The Animal z Robom Schneiderjem. Zatem je režiral The Girl Next Door, Role Models in donosno komedijo Something Borrowed. Ustvaril je tudi nekaj TV programov; režiral je dve epizodi serije The Neighbors, pilotsko in še dve epizodi serije Aliens in America ter TV filma The Law in 52 Fights. S svojim podjetjem WideAwake Inc. Ima pogodbo z ABC Studios.
  • NICHOLAS THOMAS (soscenarist, izvršni producent) je nedavno prodal zamisel za celovečerno komedijo. Kariero je začel pri podjetju Playboy Entertainment in je nadaljeval kot igralec (Love My Guts, The Girl Next Door in Fifty Pills) in filmski ustvarjalec. Med drugimi je ustvaril TV serijo Canoga Park, za katero je tudi pisal, jo režiral in izvršno produciral, pisal pa je še za seriji Totally Busted in Caught in the Action.