Ustvarjalnik sprejet v program Unreasonable Institute

Ustvarjalnik je prvo slovensko podjetje, ki je bilo sprejeto v mentorski program vodilnega ameriškega pospeševalnika za socialna in drużbenokoristna podjetja Unreasonable Institute.

3. 2. 2014

Soustanovitelja Matija Goljar in Gorazd Prah se bosta tako letos poleti udeležila 5-tedenskega intenzivnega mentorskega programa v državi Colorado. Program ne omogoča le usposabljanja in mentorstva, temveč izbranim podjetjem daje dostop do investicijskih sredstev in angelskega kapitala; v svoji zgodovini je Unreasonable institute svojim varovancem že zagotovil preko 22 mio USD zagonskega kapitala. UI se osredotoča na pobude, ki si prizadevajo za rešitev najtežjih svetovnih okoljskih in družbenih problemov. Letos je v izboru sodelovalo rekordnih 260 ekip iz 60 držav sveta.

Uvrstitev med 14 najboljših družbenokoristnih podjetniških iniciativ na svetu predstavlja veliko priznanje Ustvarjalniku, ki s pomočjo 52 podjetniških krožkov in mentorstva pomaga dijakom, da razvijajo svoje ideje in jih realizirajo tako, da ustvarjajo prihodke, s tem pa krepijo svoje podjetniške sposobnosti in razvijajo svoj karierni potencial.

Banks Benitez, soustanovitelj UI, je pred dnevi na tiskovni konferenci Ustvarjalnika med drugim povedal:

"Navdušil nas je Ustvarjalnikov način dela in ekipa, ki je odločena, da bo spremenila svet na bolje. Veselimo se, da se srečamo v Coloradu."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri