Urbani zorbing v duhu krvodajalstva

Krvodajalska iniciativa »Podaj energijo za življenje!« se širi na ulice!

Urbani zorbing v duhu krvodajalstva (foto: promo) promo
18. 5. 2012

Organizatorji družbeno odgovorne akcije »Podaj energijo za življenje!« so dobro energijo že podajali po ljubljanskih ulicah – sledili bodo Maribor, Novo mesto, Kranj in Koper.

Pred dnevi so podporniki akcije »Podaj energijo za življenje!«, ki poteka s podporo družbe Petrol, Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in organizacije Rdečega križa Slovenije na zanimiv način spodbujali h krvodajalstvu - z urbanim zorbingom v mestnem centru Ljubljane.

Ne le, da je tako kot darovanje krvi tudi vožnja v zorbu edinstvena izkušnja, pobudniki akcije so z zorbom tudi simbolno prikazali podajanje dobre energije med ljudmi - podobno kot dobro energijo in medsebojno pomoč širi krvodajalstvo.

Podporniki akcije bodo po prvem urbanem zorbingu v glavnem mestu zorb popeljali tudi po »ožilju« Slovenije. Podajanju energije se boš lahko pridružila še 24.5. v Mariboru, 31.5. v Novem mestu, 1.6. v Kranju ter 7.6. v Kopru.

Zaključek turneje z zorbom se bo zgodil na svetovni dan krvodajalcev 14. 6. v Ljubljani, kjer bo zorbingu sledil tudi veliki, brezplačni koncert s slovenskimi glasbeniki.

Na Facebook strani www.facebook.com/daruj.kri lahko slediš celotnemu dogajanju med družbeno odgovorno akcijo »Podaj energijo za življenje!«, več informacij o krvodajalstvu, akciji »Podaj energijo za življenje!« in trenutnem stanju zalog krvi po Sloveniji pa boš našla na spletni strani akcije www.daruj-kri.si.