Urbani superheroji razbijajo tabuje in združujejo glasbenike

Urbani superheroji je svež projekt alternativne glasbene šole KUD Coda iz Maribora. Pretekli projekti so pokazali moč glasbe pri medgeneracijski komunikaciji, zato želijo z novim projektom, ki bo tajal do maja 2016, to idejo nadgraditi na lokalni ravni.

Urbani superheroji razbijajo tabuje in združujejo glasbenike (foto: foto: Marko Knehtl) foto: Marko Knehtl
21. 5. 2014

S skupnim muziciranjem in nastopanjem učencev, zdajšnjih mariborskih glasbenikov in legend iz 60. in 70. let želijo ponovno vzpostaviti identiteto Maribora. V prvem sklopu bodo skupaj muzicirali in nastopali učenci KUD Coda, Lidija Kodrič in mlada mariborska skupina Division.

Maribor je bil v 60. in 70. letih središče odličnih glasbenih ustvarjalcev. Takratna glasbena scena je soustvarjala podobo Maribora, zato se je mesta upravičeno prijel vzdevek jugoslovanski Liverpool. Družbena marginalizacija kulture je povzročila, da se mladi ustvarjalci v tem mestu niti ne poznajo med seboj, še manj pa poznajo temelje, ki so jih postavljali kreativni Mariborčani pred desetletji. Zato so se v KUD Coda odločili, da združijo tri generacije in nastopijo na skupnem odru.

Brezplačni koncerti v sklopu projekta:

  • nastop v sklopu 11. poklona Ezl eku v soboto, 24. maja 2014, ob 9.30 na Grajskem trgu v Mariboru z Lidijo Kodrič in Jožetom Koblerjem
  • nastop na 1. festivalu Mladi Maribor v soboto, 24. maja 2014, ob 15.00 na Trgu Leona Štuklja v Mariboru z Lidijo Kodrič in skupino Division
  • koncert Urbani superheroji v Jazz klubu Satchmo v Mariboru z Lidijo Kodrič in skupino Division v soboto, 7. junija 2014, ob 19.30
  • koncert Urbani superheroji v Klubu MC Pekarna v Mariboru s skupino Division v soboto, 14. junija 2014, ob 20.30

KUD Coda je alternativna glasbena šola, ki se ukvarja z individualnim glasbenim izobraževanjem predvsem za otroke in mlade. Nimajo izpitov in preverjanj, namesto tega pa spodbujajo skupinsko glasbeno udejstvovanje, ki učencem omogoča prvo izkušnjo igranja v glasbeni skupini in nastopanja na pravih klubskih odrih in festivalih.

Foto: Marko Knehtl

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri