Uporabna umetnost - top dekor novosti ta hip!

Preveri nekaj noro dobrih, ličnih in nadvse praktičnih idej, ki bodo popestrile tvoj dom (ali vsaj študentsko sobico).

13. 3. 2014

Objem cvetja

Simpatični lonček iz porcelana je ročno delo izraelskega kiparja Dime Gurevicha, ki svoja umetniška dela razstavlja in prodaja v spletni trgovini Sculpture in Design. Lonček ni samo estetski okras, ampak ga lahko uporabite za manjše rože ali kaktuse, pa tudi za postrežbo piškotov ali shranjevanje nakita. Ne glede na to, za kaj ga boste uporabljali, bo tak unikatni kos v vašem domu privabljal poglede.

Gozdna pokrajina

Stena v vaši predsobi lahko postane pokrajina za gozdne obešalnike Wall Mount, ki so jih izdelali v oblikovalskem studiu Tomasa Krala, v sodelovanju s švicarskim strokovnjakom Stéphanom Halmai-Voisardom. Leseni obešalniki, ki so izdelani s spoštovanjem do narave, so na voljo v različnih oblikah in barvah.

Ko se čas ustavi

Zamegljena stenska ura je oblikovalska zamisel nizozemskega oblikovalca Ivana Kasnerja, ki je našel navdih v neuspelih oz. zamegljenih fotografijah. Ura v svoji nejasnosti prikazuje iluzijo – zamegljen obraz in popačeno podobo rok v vlogi urinih kazalcev – da bi za nekaj trenutkov zadržala pozornost opazovalca.

Obešalniki z magneti

Silikonski trakovi, obešalniki in držala za brisače, časopise, očala, toaletni papir in druge pripomočke v kopalnici so zasnovani na sistemu moči magneta, saj posamezen silikonski trak drži magnetna zaponka. Linija silikonskih kopalniških dodatkov, ki je na voljo v treh barvah, je preprosta za uporabo in vzdrževanje, razvili pa so jo v oblikovalskem studiu Kontextur.

Znanje je v možganih

Zanimiv dodatek za ljubitelje knjig je oblikoval že večkrat nagrajeni oblikovalec Karim Rashid. 3D-oblikovana glava v dveh delih, kjer sta možganski polobli prikazani z različnima barvama, je pravzaprav dvojno držalo za knjige, ki znanje iz knjig 'lovi' v svojo notranjost.