Ulični ples se nadaljuje, in to v tehniki 3D

Nadaljevanje filma Ulični ples, ki velja za enega od najbolj uspešnih neodvisnih britanskih filmov vseh časov, je s spektakularno mešanico vročih latinskih in uličnih plesnih korakov na sijajnih prizoriščih še večje, mogočnejše in pogumnejše.

10. 5. 2012

Na velika platna spet prihaja v formatu 3D, in to iz delavnice ekipe, ki je poskrbela že za prvi film.

Film so snemali po vsej Evropi – med drugim tudi v Londonu, Parizu, Rimu in Berlinu – ob številnih znancih pa glavni vlogi v njem igrata Falk Hentschel in Sofia Boutella.

Ta je plesala na zadnjih dveh koncertnih turnejah (Confessions in Sticky & Sweet) slovite Madonne in je nazadnje nastopila v promocijskem videospotu za posthumni singel Michaela Jacksona Hollywood Tonight, Falka pa smo nazadnje videli v akcijskem trilerju s Tomom Cruiseom Kot noč in dan.

Vračajo se George Sampson (kot predrzni Eddie), plesna skupina Flawless (kot konkurenčna ekipa The Surge), Akai je Junior, najmlajši član nove skupine, cenjeni in legendarni Tom Conti pa se igralski zasedbi pridružuje kot Evin ljubeči in malce preveč zaščitniški stric Manu.

Mojstrski ulični plesalec Ash (Falk Hentschel) doživi popolno

ponižanje, ko ga pred številnimi gledalci zlobno osmešijo domišljavi plesalci skupine Invincible. Obljubi jim maščevanje na plesnem odru in se v iskanju popolne ekipe odpravi po svetu. Združiti želi plesne korake kaotičnega Rima, divje ritme berlinskega podzemlja, poletno razigranost Ibize, svobodomiselno sproščenost Amsterdama in strastne ljubezenske korake Pariza.

Toda ob iskanju popolne kombinacije mora Ash najprej združiti soplesalce in jih naučiti, da je ples treba začutiti s srcem in z dušo. S prijateljem Eddiejem (George Sampson) se odpravi po vsej Evropi iskat najboljše ulične plesalce in se pri tem v Parizu zaljubi v prelepo plesalko salse Evo (Sofia Boutella).

Ob neverjetnem uspehu filma Ulični ples so bili vsi, ki so ga ustvarjali, presenečeni nad odzivom; jasno jim je bilo, da bo uspeh težko ponoviti ali celo nadgraditi.

Kot pravi sorežiser Max Giwa:

"Vsi smo bili šokirani! Sploh ker je šlo za prvi britanski plesni film v formatu 3D in nismo vedeli, kako se bo občinstvo odzvalo. Pa se je odlično."

Spoj plesnih stilov

Za producenta Jamesa Richardsona je bilo ustvarjanje filma prava strast in silno si ga je želel še preseči z nadaljevanjem:

"Ob nastajanju Uličnega plesa sem neznansko užival. Kot producent in filmski ustvarjalec sem se podal v izkušnjo, povsem drugačno od vsega, kar sem bil ustvaril dotlej. Plesne filme in filmski medij sem vedno oboževal in zdelo se je naravno, da posnamem še enega. A vsi smo se zavedali, da moramo ob tem ustvariti še boljši film – boljši v vsakem pogledu. Kar se tiče plesa, zgodbe, ljubezenske zgodbe in vsega drugega. Ustvariti nadaljevanje filmu, ki je bil tako uspešen, zahteva veliko poguma, a smo se dela lotili precej naravno. Sedli smo za mizo in premišljevali, zakaj je Ulični ples postal uspešnica. Strinjali smo se, da zaradi spoja plesnih slogov."

Falk Hentschel je bil kot glavni moški igralec navdušen nad obetom, da bo plesal v dvoje, kar pri hiphopu ni običajno:

"Mislim, da česa takšnega še nismo videli. Po moje se hiphop še vedno boji čutnosti in strasti med plesalcema; bolj gre za prevlado, za lastno mesto na ulici, za bahanje. Zamisel, da se med plesanjem hiphopa nekoga dotikaš, me je res pritegnila."