Udeležili smo se predstavitve kuhinjskega pripomočka, ki presega pričakovanja vsake mlade gospodinje

Spoznaj Bokashi Organko 2, kuhinjski kompostnik za domače krožno gospodarjenje in trajnostno naravnanost gospodinjstev.

Udeležili smo se predstavitve kuhinjskega pripomočka, ki presega pričakovanja vsake mlade gospodinje (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
24. 9. 2018

Prva različica kuhinjskega kompostnika Bokashi Organka je postala uspešnica podjetja Skaza takoj, ko so ga leta 2011 predstavili javnostim.

Doma in v svetu so ga prodali že 200.000 kosov in še danes ostaja najbolj prodajan izdelek lastne blagovne znamke Skaza. Uporabniki so takoj in z navušenjem sprejeli njegovo ključno vrednost – zbirati organske odpadke tam, kjer nastanejo - v kuhinji in jih koristno uporabiti za nov življenjski krog.

Na prodajnih policah v Sloveniji in v tujini ter v spletni prodajalni popolnoma prenovljen, funkcionalno izboljšan in dizajnersko dovršen Bokashi Organko 2, s katerim v Skazi uresničujejo svojo korporativno obljubo presegati pričakovanja 'Exceeding Expectations'.

Nova različica ima olajšano odpiranje pokrova, nekaj manjšo prostornino, ki znaša 9,6 litra, prirejeno sodobnim družinam, predvsem pa njegovo mesto uporabe postaja vidno mesto na kuhinjskem pultu, saj predstavlja dodano vrednost sodobnim kuhinjam.

V podjetju Skaza so zato minuli teden pripravili mednarodno marketinško prodajno konferenco, ki se je udeležujejo njihovi poslovni partnerji, distributerji in veleprodajni kupci iz tujine, domači poslovni partnerji, domači in tuji novinarji, blogerji in vplivni, ekološko in trajnotno  osveščeni postavljalci trendov.

Bokashi Organko predstavlja prvi korak do krožnega gospodarjenja in trajnostnega ravnanja pri uporabnikih doma, saj biološki odpadki gospodinjstva postajajo vir za nov življenjski krog.

S pomočjo posebnega naravnega posipa odpadki v tem kompostniku namreč  ne zgnijejo, pač pa fermenirajo. S tem uporabniki dobijo izvrstno osnovo za domači kompost, fermentacijska tekočina je odlično gnojilo za domače notranje in zunanje cvetje ter vrtnine. Tekočina je tudi učinkovito čistilo za domače odtočne cevi.

Tudi sam kompostnik je naravi prijazen, surovina zanj namreč prihaja iz reciklata. Praznjenje kompostnika je potrebno le dvakrat mesečno, družina pa prihrani pri nakupu biološko razgradljivih vrečk, saj te niso potrebne.

Ob vsem tem Bokashi Organko preprečuje neprijetne vonjave ali zbiranje insektov, kar spremlja druge, zelo osnovne in enostavne oblike zbiranja bioloških odpadkov.

Prihranke zaradi uporabe Bokashi Organka v domačih gospodinjstvih pa beležijo tudi komunalna podjetja, ki se jim za okoli 20 do 25% zmanjša volumen pobranih bioloških odpadkov na družino. Učinek se multiplicira s široko uporabo v naseljih in mestih, komunalna podjetja pa nižje stroške lahko prenesejo na nižjo ceno komunalnih storitev za prebivalce. Uspešno sodelovanje na tem področju so v Skazi začrtali s hvaškim mestom Osijek že pred leti, ki je postalo prvo zeleno mesto na Hrvaškem.

Za vse zveste uporabnike izvirnega Bokashi Organko 1 pa obvestilo, da tudi v prihodnje ostaja v prodajnem programu podjetja Skaza.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri